Asgeir blir ekstrem-oppusser

TV

Sjefen over alle sjefer skal lede den norske versjonen av TV-serien «Ekstrem oppussing».

  • Rune Skogseth
Publisert:

- Det blir som å være julenisse, lyder det entusiastisk fra Asgeir Borgemoen.

Den populære barneunderholderen skal stå i spissen for et arbeidslag på syv designere og rundt femti arbeidsfolk, og blir den reneste byggmester Bob.

- Dette blir den dyreste TV-serien jeg har vært med på, sier produsent og reality-guru Lasse Hallberg.

- Jeg regnet på det, og ble overrasket over at TV3 virkelig ville ha denne serien, sier han til VG.

Men hva det totalt vil koste å forvandle det amerikanske TV-konseptet til TV-underholdning med norske hjem og aktører, vil han ikke komme nærmere inn på.

Tusenvis har søkt

Bondesønnen og den tidligere barne-TV-onkelen Asgeir Borgemoen sier han gleder seg som en unge til å gå i gang med opptakene i januar.

- Dette blir jo en litt annen rolle for meg. Det er jeg som får æren av å overrekke familiene deres nyoppussede hjem og si vær så god. Det blir som å være julenisse.

- Dette er jo det ultimate feelgood-program, legger Lasse Hallberg til.

Han kan fortelle at det er kommet inn tusener av søknader fra mennesker og familier som ønsker å få hjemmene sine ekstrem-oppusset, fra gulv til tak. Men bare verdig trengende får hjelp, understreker han.

- Bare familier som fortjener det, familier med en god story, som ellers aldri ville ha mulighet eller råd til å gjøre det selv, kommer i betraktning.

- Det nytter ikke å komme og be om hjelp til å få huset pusset opp til sommerfesten, poengterer Asgeir.

Sendes på ferie

Han regner med at det blir fullt trøkk mens oppussingen pågår. Ingen av søkerne blir varslet på forhånd om at de er plukket ut. Asgeir dukker bare opp på døren og sender sporenstreks de uvitende familiene på ti dagers ferie til varmere strøk.

Alt er ordnet på forhånd, under totalt hemmelighetskremmeri; billetter og fri fra eventuell jobb.

Fra da av har Asgeir & Co. ti dager på seg til å gjøre jobben, om det så handler om å bryte opp gulv, fjerne vegger eller rive deler av huset for å få bukt med råte- og soppskader.

- Da kommer jeg med gravemaskinen og kjører den inn i veggen, bebuder Asgeir, som elsker nettopp maskiner, redskaper og verktøy av alle slag.

Norge først

I første omgang skal det produseres syv programmer, og i innspillingsperioden blir det ikke mange pustepausene; ti dager på og fem dager av...

- Men hva med imaget ditt som blid og hyggelig barne-TV-onkel? Her må du kanskje sjefe og kjefte og smelle med megafonen for å få arbeidene unnagjort i tide?

- Du vet, en god sjef behøver ikke å kjefte og smelle... Dessuten regner jeg med at vi kommer til å jobbe som et team, og at folkene som har sagt ja til å være med, er motivert for oppgaven og innstilt på at det blir hektiske dager. Her nytter det ikke å komme drassende med arbeidsmiljøloven!

Asgeir og Lasse Hallberg regner med at de nærmest kommer til å bo på arbeidsplassen sammen med TV-team og arbeidsfolk i de dagene opptakene pågår.

Norge er for øvrig det første landet utenfor USA som er ute med en egen versjon av «Ekstrem oppussing».