NY SERIE: Forfatter George R.R. Martin har sammen med manusforfatter Jane Goldman utviklet historien bak pilotepisoden til en forløper til «Game of Thrones»-universet. Foto: MARK DAVIS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Ny TV-serie fra «Game of Thrones»-universet spilles inn i høst

Innspillingen av pilotepisoden rulles i gang i nordirske omgivelser allerede i oktober.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det ble i juni klart at skaperne bak HBO-serien «Game of Thrones» planlegger en ny TV-serie fra Westeros, som er den fiktive verdenen i den Emmy-nominerte serien.

Nå melder Deadline via Belfast Telegraph at innspillingen av piloten skal finne sted i Belfast i oktober.

les også

Klart for ny «Game of Thrones»-serie

Produksjonen skal nærmere bestemt foregå i den historiske bygningen Paint Hall i den nordirske hovedstaden, der produksjonsselskapet Titanic Studios holder til.

SAMME UNIVERS: Åttende og siste sesong av «Game of Thrones» sendes i 2019. Bildet viser Vladimir Furdik i rollen som «The Night King» i sesongfinalen av den syvende sesongen av serien. Foto: HBO via AP

Studioet har tidligere huset innspillinger av den originale «Game of Thrones»-serien siden produksjonsstart i 2010, samt «Supermann»-oppfølgeren «Krypton».

I april 2019 inntar «Star Wars»-produksjonen studioet for en oppfølger.

Helt nytt

Forfatter og produsent George R. R. Martin delte nyheten om en mulig oppfølgerserie til «Game of Thrones» på sin egen blogg i juni.

Martin har sammen med manusforfatter Jane Goldman – kjent for «Stardust», «Kick-Ass» og «Kingsman», utviklet historien bak pilotepisoden.

les også

«Game of Thrones»-stjerner giftet seg

Handlingen skal utspille seg flere tusen år før handlingene i TV-serien, og ingen av rollefigurene fra Martins dramatiske univers blir dermed med over i nyskapningen.

– Vi er veldig tidlig inn i prosessen naturligvis, med pilotbestillingen nylig avklart. Så vi har enda ingen regissør, en rollebesetning, en beliggenhet, eller en gang en tittel, skrev Martin i juni. Han røpte imidlertid at han håpet på tittelen «The Long Night».

Den åttende og avsluttende sesongen av «Game of Thrones» kommer i 2019, mens den nye serien fra universet er anslått å sendes i 2020.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder