SERIESKAPER: Silvio Horta. Foto: VALERIE MACON / Getty Images North America

Serieskaper funnet død: – Sønderknust

Silvio Horta, skaperen av «Ugly Betty» og «Jake 2.0» ble funnet død tirsdag. Han ble 45 år gammel. Skuespiller America Ferrera er blant dem som hyller ham.

En representant for serieskaperen bekrefter til Variety at Horta er død, men ønsker ikke å kommentere dødsårsaken. Han ble funnet død i Miami, skriver bransjemagasinet.

Horta både skrev og produserte «Ugly Betty», som gikk i fire sesonger fra 2006 med America Ferrera i hovedrollen som Betty Suarez som får jobb i et motemagasin.

les også

«Ugly Betty»-stjernen America Ferrera: – Ble misbrukt som
niåring

Tirsdag ga Ferrera uttrykk for sin sorg på Instagram. Hun delte et bilde med Horta og skrev:

«Jeg er lamslått og sønderknust av den tragiske nyheten om «Ugly Betty»-skaper Silvio Hortas død. Hans talent og kreativitet brakte glede og lys til meg og så mange andre. Mine tanker går til han familie og kjære som må ha det så vondt nå – og til hele «Ugly Betty»-familien for dette dyptfølte tapet.»

«Ugly Betty» var adaptert fra den colombianske serien «Yo soy Betty, la fea» og Horta var hovedmanusforfatter på serien i tillegg til produsent. Den amerikanske versjonen vant en Golden Globe i 2007 og Ferrera var nominert for rollen i både 2008 og 2009. Serien var også nominert til og vant flere Emmy-priser.

les også

TV-stjerne gjør missecomeback – 31 år etter nakenskandale

Også Vanessa Williams som hadde en stor rolle som Wilhelmina Slater i serien hyller Horta:

«Fremdeles i sjokk etter å ha fått de tragiske nyhetene om vår «Ugly Betty»-skaper Silvio Horta. Hans kreativitet og brennende engasjement vil bli savnet av så mange av oss som jobbet med ham. Må han hvile i fred.»

Skuespiller Christopher Gorham, som spilte i både «Jake 2.0» og «Ugly Betty», minnes også Horta på sosiale medier.

I SERIEN: Christopher Gorham og Rebecca Romjin på en lanseringsfest for DVD-utgaven av «Ugly Betty» i august 2007. Foto: Chris Pizzello / A-PIZZELLO

«Silvio Horta ga meg to av de største mulighetene i min karriere med «Jake 2.0» og «Ugly Betty». Jeg kommer alltid til å være takknemlig for hans kreativitet, enorme hjerte og vennskap. Familien var hans verden og mine tanker går til dem i kveld. La oss ta vare på hverandre.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder