Anders Nilsen: Fra hitmaker til komiker

Sesongpremiere på «Torsdag kveld fra Nydalen» - se klippet der førerkortløse Hans Olav Lahlum øvelseskjører...

Anders Nilsen gleder seg til å vise sitt sanne jeg som komiker etter en hektisk sommer med kjempe-hit'en «Salsa Tequila».

– Det var så totalt uventet. Det var ikke akkurat planlagt at jeg skulle slå gjennom med en pop-låt før en komiker-karriere eventuelt tok av, forteller Anders Nilsen til VG.

Som en av to nye i «Torsdag kveld fra Nydalen»-gjengen, er han likevel mer enn kjent på et annet område.

I overgangen mellom juli og august i sommer toppet han Norges offisielle hitliste, VGs singleliste, i tre uker på rad med «Salsa Tequila», en låt han lagde først og fremst som fleip.

– På et tidspunkt i sommer var jeg litt bekymret over at folk trodde at det var dette jeg ville drive med fremover, samtidig som jeg ikke kunne si noe om min medvirkning i «Torsdag kveld fra Nydalen». Nå gleder jeg meg voldsomt. Dette er en perfekt start og format for en komiker, sier Nilsen.

HER kan du se videoen til «Salsa Tequila»!

Tirsdag kveld møtte TV2-gjengen VG etter prøvene på sesongpremieren torsdag kveld. I første sending er Hans Olav Lahlum og Cecilie Steinmann Neess gjester. De kan blant annet oppleves i et klipp som har fått tittelen «Lørning» og som nok kan oppfattes som en liten parodi på den ferske filmsuksessen «Børning».

SE KLIPPET ØVERST I SAKEN!

Else Kåss Furuseth er, i likhet med sine med-veteraner Sigrid Bonde Tusvik og John Brungot, svært fornøyd med å få Nilsen - og den andre nykommeren, Mikkel Niva - med på laget.

NYTT OG GAMMELT: Dette er høstens komikergjeng i «Torsdag kveld fra Nydalen» som har sesongpremiere torsdag. Fra venstre Sigrid Bonde Tusvik, John Brungot, Anders Nilsen, Else Kåss Furuseth og Mikkel Niva. Foto: Mattis Sandblad/VG Foto:Mattis Sandblad,VG

– Da jeg hørte at Anders Nilsen - eller Salsa Tequila-Anders, som han liker å bli kalt - skulle være med, ble jeg like glad som da jeg hørte at det fantes en pizza med biff og bearnaise. Hvorfor ikke toppe noe bra med noe enda bedre?

– Og så er det godt å skyve noen nye foran seg i krigen, supplerer John Brungot.

For alle nikker når VG spør om høstens sesong kommer til å bli hvassere enn foregående sesonger. Ifølge programredaktør i TV2, Kjetil Segafos, kommer programmet til å ha mer samfunn-satirisk tyngde denne høsten.

– Anders Nilsen har nå av den råheten som Morten Ramm hadde i begynnelsen. Denne råheten vil vi ha tilbake, sier Segafos.

– Samtidig har vi fått ny sendetid, 22.15. Det betyr at vi har muligheten til å dra på litt mer enn vi har hatt før, sier John Brungot.

– Humoren ligger ofte i; kan vi virkelig si dette? Det betyr at vi enten må klippe det bort, eller at vi er på sporet av noe, mener Else Kåss Furuseth.

Og selv om Anders Nilsen har en oppfølger klar til «Salsa Tequila», er det ingen tvil om at alle krefter settes inn i «Torsdag kveld fra Nydalen» i ukene fremover. Nilsens musikalske evner vil uansett bli brukt.

– Hvis ikke, blir det som å hente inn en fotomodell og be henne ta på kjeledress. Vi må bruke det vi har i verktøykassa, sier Else Kåss Furuseth bestemt.

.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder