«Skal vi danse» vant tilbake lørdagskvelden

«Skal vi danse» og «Stjernekamp» har knivet om å vinne
lørdagskvelden de siste to ukene. Nå er dansekonkurransen igjen tilbake i førersetet.

Artikkelen er over fem år gammel

TV2 og NRK startet konkurransen forrige helg, da NRK bød på «Stjernekamp» for første gang i høst. «Stjernekamp» vant da lørdagen med 615.000 seere, mens 540.000 ville se «Skal vi danse». Uken før hadde «Skal vi danse» fått herje alene med 643.000 seere.

Denne uken slo imidlertid «Skal vi danse» kraftig tilbake. Hele 673.000 så programmet på lørdag, noe som er en økning på 133.000. «Stjernekamp» mistet på sin side over 100.000 seere, og ble sett av 512.000 i helgen.

Se VGs ekspert Christer Tornells dom over «Skal vi danse»-deltagerne her!

KOMMENDE STJERNE? Unni Wilhelmsen måtte forlate «Stjernekamp» forrige helg, mens Mohamed «Mo» Abdi Farah fikk masse skryt av VGs anmelder Stein Østbø. Foto:Frode Hansen,VG

To «innarbeidingsuker»

TV-sjef i mediebyrået Mediacom, Marianne Massaiu, tror TV2 tjener på «tyvstarten».

– TV 2 har gjort en god PR-jobb for programmet. De startet sine etablerte helgeprogrammer før NRK, og har nok vunnet på dette. To ekstra uker på å innarbeide programmet og seervaner er viktig. En spennende cast gjør nok også sitt til at seerne kjenner igjen flere av artistene.

NRKs analysesjef Kristian Tolonen tror sertallene kan være avhengig av kveldens tema på «Stjernekamp».

– Vi får bare se hvordan dette utvikler seg. Dette er kun andre program, og det kan være variasjoner i forhold til hvilken genre som presenteres hver lørdag. Vi har også registrert at vi har hatt lavere seing blant den eldre halvdel av befolkningen, sier Tolonen.

Massaiu i Mediacom tror NRKs lørdagssatsing trenger mer tid for å etablere seg.

– Fra tidligere sesonger av «Stjernekamp», har vi sett at programmet trenger noe tid for å sette seg. Det har kun vært to programmer, og seertallet gikk altså ganske kraftig ned. Det blir interessant å se om dette er en utvikling som vil fortsette. Noen av artistene er nok relativt ukjente for mange, så programmet trenger nok også modning i forhold til å bli kjent med dem.

Danserekord

Tallene for «Skal vi danse» denne lørdagen er høyere enn hva de var da programmet ble vist uten «Stjernekamp»-konkurranse – ny sesongrekord med andre ord.

– Vi må to år tilbake for å finne et så høyt seertall for en «ordinær» Skal vi danse-sending. Kun finalene i 2012 og 2013 har hatt høyere seertall, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

«Idol» økte nok en uke seertallene på fredagskvelden, denne gangen fra 603 000 til 634 000, mens konkurrenten på NRK, «The Hit», går tilsvarende nedover fra 521 000 forrige uke til 456 000 denne helgen.

TVNorges «Klovn til kaffen» mistet over 100.000 seere søndag kveld. Programmet hadde riktignok en start som var høyere enn forventet på 504.000, mens det denne uken ble sett av 383.000.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder