TILBAKE TIL «IDOL»: Her synger Lopez på scenen i finalen av «American Idol» i mai i år. Nå skal hun igjen i dommerstolen. Foto: AFP

TILBAKE TIL «IDOL»: Her synger Lopez på scenen i finalen av «American Idol» i mai i år. Nå skal hun igjen i dommerstolen. Foto: AFP

Jennifer Lopez gjør «Idol»-comeback

Popartist Jennifer Lopez (44) er klar for en ny runde som dommer i den amerikanske versjonen av talentprogrammet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I den nye runden av «American Idol» blir Lopez dommer sammen med artistene Harry Connick jr - som også er kjent fra TV-serien «Will & Grace» - og Keith Urban.

Det bekreftet TV-kanalen Fox tirsdag, skriver Reuters.

Randy Jackson, som har vært dommer siden starten i 2002, meldte tidligere i år at han ikke ville være med denne sesongen. Han vil imidlertid komme tilbake som en mentor for deltakerne når livesendingene begynner.

Lopez gjør comeback etter ett år borte fra dommerstolen. Hun fikk jobben i 2010.

«American Idol» har lenge vært en stor suksess i USA, og så sent som i 2011 ble det av Forbes kåret til å være det mest lønnsomme TV-programmet - med godt over 30 millioner i reklameinntekter for hver halvtime.

Siden den gang har det imidlertid ikke gått riktig vei. Da Candice Glover vant tittelen som USAs neste superstjerne i mai i år ble finalen sett av 14,2 millioner. Det er første gang under 20 millioner så på finalen av «American Idol».

Seertallene er én grunn til at bare Keith Urban er igjen av dommerne fra i fjor. En annen er pengene - til sammen tjente programleder Ryan Seacrest og dommerne Urban, Jackson, Nicki Minaj og Mariah Carey godt over 320 millioner kroner.

Også produsenten er byttet ut. Nå har svenske Per Blankens, som har stått bak den svenske versjonen av «Idol», fått jobben.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder