PÅ LAG: Rocker Mick Jagger og filmveteran Martin Scorsese slår seg sammen for å lage TV-serie om musikkindustrien. Her er de to sammen på filmfestivalen i Berlin i 2008. Foto:Markus Schreiber,Ap

Scorsese og Jagger samarbeider om TV-serie

Regissør Martin Scorsese (72) og Rolling Stone-frontfigur Mick
Jagger (71) går nå sammen om å produsere en HBO-serie om 70-tallets sex- og dop-glade musikkindustri.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Betal-TV-kanalen HBO bekrefter tirsdag at de setter i gang produksjonen av en ny TV-serie med timelange episoder, som skal utspille seg i New York på 1970-tallet. Ifølge Variety er serien i første omgang tenkt å være på ni episoder.

Martin Scorsese er produsent og har regien på pilotepisoden, Mick Jagger er produsent, og Terence Winter er manusforfatter, såkalt «showrunner» og produsent.

Winter skrev også manuset til «The Wolf of Wall Street», og var involvert som manusforfatter og produsent på både «Sopranos» og «Boardwalk Empire».

Så langt har ikke dramaserien fått noe navn, det kalles bare «HBO/Rock n’ Roll-prosjekt uten tittel».

Ifølge en pressemelding fra HBO, vil serien utforske den sex- og dop-drevne musikkindustrien på tiden punk og disco slo gjennom, gjennom øynene på en plateselskapstopp som prøver å gjenopplive selskapet og finne den neste store artisten.

Bobby Cannavale, som nylig spilte Tony i «Chef», og også er kjent som Dr. Mike Cruz i TV-serien «Nurse Jackie» og Gyp Rosetti i «Boardwalk Empire», spiller hovedrollen som grunnleggeren og presidenten av plateselskapet, Richie Finestra.

Olivia Wilde, sett i TV-serien «House» og filmene «TRON:Legacy», «Rush» og «Her», spiller plateselskapssjefens kone.

En av Finestras partnere med erfaring fra tidligere mafia-kontakter, spilles av komikeren Ray Romano, fra serien «Alle elsker Raymond» og stemmen til mammuten Manny i «Istid»-filmene.

Mick Jaggers sønn, James Jagger, spiller vokalisten I et tidlig punk-rock band, Nasty Bits.

Også danske , som norske seere kjenner som Marit i «Kraftidioten» og journalisten Katrine Fønsmark i «Borgen», har en rolle i serien. Hun spiller Ingrid, en dansk skuespiller Andy Warhol har lagt sin elsk på.

Ifølge Imdb er serien under innspilling.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder