MAKKERE: Programlederduo Jenny Skavlan og Erik Solbakken. Foto: NILS BJÅLAND

Skavlan om MGP: - Viktigste er å holde hodet kaldt

MGP-programleder Jenny Skavlan (26) gleder seg til den første uken er over og håper kroppen går på autopilot dersom nervene tar overhånd.

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Sammen med Erik Solbakken (28) skal Skavlan lede det norske folk gjennom årets Melodi Grand Prix-show, som er det 52. i rekken.

Onsdag leder duoen årets første program, hvor de syv artistene til lørdagens delfinale avsløres.

- Jeg er klar i kroppen og kjenner at et eller annet snart skal skje. Jeg liker nerver, det er en kul ting å være nervøs hvis man kan bruke det til sin fordel. Tar nervene overhånd, håper jeg kroppen gjør som den har fått beskjed om på forhånd, forteller en spent Skavlan til VG.

Jobben blir Skavlans første på hovedkanalen NRK1, og første gang hun skal være programleder for så store direktesendinger, som i fjor hadde 1 056 000 seere i snitt.

Hun har tidligere vært programleder for blant annet «Tweet for tweet» og «Fritt Fall».

- Ganske like

Til tross for at programledermakker Solbakken har erfaring fra direktesendte program, har han ikke gitt Skavlan mange råd underveis.

- Vi er ganske like som programledere, det er ikke en ekspert og en vertinne som leder sendingene. Hun har sine erfaringer og jeg har mine. Jeg er bare to år eldre, påpeker Solbakken, som i 2010 ledet Eurovision Song Contest som ble fulgt av 120 millioner TV-seere.

- Når det gjelder så store direktesendte programmer, gjelder det og ikke å fokusere så mye på nervene, men heller gire hverandre opp. Nervene de kommer når lampa begynner å lyse, forteller han.

Nådeløst publikum

Tidligere år har artistnavnene blitt sluppet allerede i desember, men i år avsløres artistene først tre dager før de skal stå på scenen. Hver onsdag før delfinalene vil publikum få høre smakebiter av låtene for aller første gang, direkte fra NRK på Marienlyst.

- Det blir spennende å se. Nå er det de tre minuttene for artistene som gjelder, så får vi sett hvem som klarer seg best på kortest mulig tid. Nå har de ikke muligheten til å være i media i flere uker på forhånd, påpeker Solbakken.

LES OGSÅ: MGP-artister fortviler over PR-strategi

Han omtaler det norske publikum nådeløse, og forteller at det handler om å få Norge til å danse, hvis ikke er det tommelen ned.

- Er dere redde for å få slakt?

- Publikum kommer nok til å mene mer om musikken enn om oss, sier Skavlan, som mener det viktigste for henne er å holde hodet kaldt i forhold til all informasjonen som skal deles ut.
Heller ikke Solbakken tror det er programlederne som kommer til å være i fokus.

- Vi skal prøve å være to sjarmerende fotballdommere, som ikke skal gi et feilaktig rødt kort, smiler han

FLERE MGP-NYHETER HER

Yngre tone

I løpet av fire uker skal det slippes i alt 21 låter, fordelt på tre delfinaler. Første delfinale holdes i Steinkjer lørdag 19. januar, neste lørdag er det Florø som står for tur, og til slutt Larvik. Skavlan gleder seg til å kunne gi det norske folk splitter nye artister og låter, men innrømmer at hun ser frem til første uke er over.

- Jeg vet ikke hva jeg skal være med på, men alle som har vært med før sier det er kjempegøy. Jeg gleder meg til det har godt en uke, så jeg vet hva de refererer til, sier Skavlan.

Selv om hun ikke helt vet hva hun går til, ser hun ikke mørkt på å ta over Melodi Grand Prix showet, etter at MGP-general Per Sundes (46) takket for seg i fjor.

- Han har vært med å heve standarden på artistene, og gjort jobben vår enda kulere. Men det jeg liker best ved Grand Prix, er at selv om det er et gammelt konsept, går vi ikke i fotsporene til de som har vært før oss, poengterer Skavlan.

Sundnes overtok som GP-kommentator etter Jostein Pedersen (54) i 2007, og fikk raskt en langt mer sentral rolle i konkurransen. I tillegg til å være programleder siden 2008, var han også en del av juryen som hadde ansvaret for å velge ut og skaffe artister til konkurransen.

Hans første GP-suksess var med Maria Haukaas Storeng i 2008. Året etter slo han imidlertid på stortrommen og hanket inn Alexander Rybak.

For mange har Melodi Grand Prix vært knyttet til Sundes og Pedersen, som begge har en god del mer livserfaring enn årets programledere. Det bekymrer ikke Solbakken.

- Vi skal være oss selv. Det vil nok være en yngre tone, men du skal ikke få følelsen av at det er et ettermiddagsshow, beroliger programlederen.

- Til sammen er vi jo 53 år, flirer han.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder