SAGAEN RULLER VIDERE: F.v: Conleth Hill som Lord Varys, Peter Dinklage som Trion Lannister, Nathalie Emmanuel som Missandei, Emilia Clarke som Daenerys Targaryen, Liam Cunningham som Davos Seaworth og Kit Harington som Jon Snow i episode 4 i sesong 7. Foto: Macall B. Polay HBO

«Game of Thrones»-sjef: – Jon Snow og Daenerys er tiltrukket av hverandre

Det tetter seg til i den populære TV-serien, og nå bekrefter
en av serieskaperne at to av hovedpersonene er tiltrukket av hverandre.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Om du leser videre, vær OBS på at denne teksten inneholder plottblottere for handlingen i «Game of Thrones», om ikke du har sett serien.

Natt til tirsdag: «Game of Thrones»-manus lagt ut etter HBO-hacking

Med engelske ord: SPOILER ALERT!

Produsent David Benioff, som skapte TV-serien basert på R. R. Martins «Song of Ice and Fire»-bokserie sammen med D. B. Weiss, har nå uttalt seg om forholdet mellom Daenerys Targaryen og Jon Snow.

Mer om serien: Denne dødsscenen ble aldri vist

I HBO-produserte «Inside the Episode» som tar for seg hva som skjer i kulissene, snakker Benioff om hva som skjer nå som Jon Snow (Kit Harington) har reist på audiens til dragedronningen Daenerys (Emilia Clarke).

Les mer: Sjokkscener i «Game of Thrones»

MYSTISK TILTREKNING: Jon Snow (Kit Harington, t.h)) på audiens hos dragedronningen Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). Foto: Helen Sloan HBO

Kongelig tiltrekning

Mandag norsk tid ble episode 4 i sesong 7, «The Spoils of War» lagt ut på HBO. Her fortsetter Jon å forsøke å overtale Daenerys til å hjelpe ham og Nord med å bekjempe Hvitvandrerne, mens Daenerys fortsetter å prøve å få Jon til å anerkjenne henne som sin dronning.

Nytt: «Game of Thrones»-stjerne i bitter pengekrangel

Lange blikk ble utvekslet, og Snows rådgiver Davos beskyldte ham til og med for å stirre på Daenerys’ bryst.

– Det er konflikt, og det er konflikt mellom mektige personer. Og for å gjøre det enda mer komplisert, begynner de også å bli tiltrukket av hverandre, sier Benioff, ifølge E! News.

VG+ : Stort VG-intervju med R.R. Martin om vold og voldtekt i «Game of Thrones»(krever innlogging)

HVEM HJELPER HVEM: Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) forsøker å forstå Jon Snow (Kit Harington). Foto: Macall B. Polay HBO

– Mye av det kommer ikke fra noe vi skrev. Det er bare de to som står nær hverandre på et trangt område, og vi som ser på det og kjenner heten fra det, fortsetter produsenten.

Jon Snows mystiske slektslinje

Det som gjør denne tilsynelatende gryende romansen enda mer pikant, er selvsagt teoriene om hvem som er Jon Snows egentlige far og mor.

Fikk du med deg: Emilia Clarke raser mot Hollywood

GJENFORENT: Flere av Stark-søsknene fikk et gjensyn med herandre i episode 4: Her Sansa (Sophie Turner), Arya (Maisie Williams) og Bran Stark (Isaac Hempstead Wright). Foto: Helen Sloan HBO

Han er vokst opp som Ned Starks uekte sønn, men i en scene i forrige sesongs finaleepisode fikk synske Bran Stark en visjon av Neds søster Lyanna, som hvisket en hemmelighet til broren. Dette tolket mange som en bekreftelse på den allerede populære fan-teorien, blant annet omtalt av Time, om at Jon egentlig er sønn av Lyanna Stark og Rhaegar Targaryen. Daenerys er nå avdøde Rhaegars og Viserys Targaryens yngre søster.

Også HBO har publisert et slektsdiagram der samme teori ser ut til å bekreftes.

Om dette stemmer, er Daenerys Targaryen Jon Snows tante, noe som, i hvert fall utenfor fantasy-sfæren, kan resultere i hevede øyenbryn.

Bakgrunn: «Game of Thrones» for dummies (med plottblottere)

Det eneste vi vet er at Daenerys er dronningen som tåler ild og Jon er kongen som har bekjempet is, og originalverket heter «A Song of Ice and Fire», («En sang om is og ild»). Hva som skjer fremover er det bare serieskaperne og forfatteren som vet.

Sesong 7 som sendes nå består av sju episoder. Åttende og avsluttende sesong skal bestå av seks episoder og kommer neste år.

I bokserien skriver George R. R. Martin fremdeles på sjette bok av totalt sju. Den forrige kom i 2011.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder