FRANSK-INSPIRERT: Jenny Skavlan sier hun selv ville valgt å være med i «Masterchef» om hun måtte velge et TV-show. Her på innspilling i Lyon foran et bilde av kokkelegenden Paul Bocuse. Foto: Jørgen Braastad

Leder «Masterchef» på TV3: Jenny Skavlan: - Jeg føler meg mer voksen

Jenny Skavlan (23) har danset i Grandiosa-reklame, hatt sex på utedo i nazi-zombie-film og skravlet i programlederpanelet på FEM. Nå er hun klar for nok en ny rolle.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Jeg føler meg litt mer voksen i den jobben her, sier Jenny Skavlan.

Hun har akkurat avsluttet innspillingen av TV3s nye kokkeserie «Masterchef». Der er Jenny programleder - denne gangen alene i rollen.

- Jeg har alltid hatt lyst til å prøve å være den programlederen du ser følge deltagerne rundt. Det har vært mange konkurranseprogram med synging og andre talenter, men dette med mat ligger meg mye nærmere. Her blir jeg en motpol til dommerne, og det er gøy å være med på noe jeg er stolt over, sier hun.

Les også:Jenny går i onkel Fredriks fotspor

Mennene i hennes profesjonelle liv er programmets dommerpanel: Eyvind Hellstrøm, Jan Vardøen og Tom Victor Gausdal.

- Jeg har hatt mange forskjellig typer kolleger. Det har vært alt fra en ungdomsgjeng på filminnspilling i Alta til kaklehønene på FEM. Nå er det voksne menn - og det kan ikke måle seg. Dette er klart best, sier Skavlan.

Hun er glad i å skryte av sine tre mannlige motspillere. Måneder med særbehandling på spisesteder med Michelin-stjerner trekker vel heller ikke ned.

Skal du se «Masterchef» i kveld? Hvilke forventninger har du til programmet?Diskuter på vår Facebook-side

Givende prosess

- Å gå inn på en restaurant med den gjengen er som å gå inn på en rockeklubb med Mick Jagger.

- Disse gutta har så stor tyngde og troverdighet innenfor faget sitt at man aldri er i tvil om hvem som er mest talentfulle av dommene eller deltagerne - slik man kan være i andre talentprogrammer, sier hun og smiler.

Les også:Nå kan du bli Norges nye mesterkokk

Om sin egen innsats er hun mer forsiktig i uttalelsene.

- Det er grenser for hvor sykt bra jeg kan fortelle hva oppgavene er - det er ikke banebrytende. Men selve prosessen har gitt meg masse. Sånn sett får jeg vist nye sider av meg selv, men det er ikke sikkert det vises på TV, sier Jenny.

Les også:Her har Jenny Skavlan sex på utedo

Skritt på veien

Nå er serien ferdig innspilt. Skavlan vet hvem som stikker av med premien på 100 000 kroner, et kokebokprosjekt med dommerpanelet og et lærlingopphold hos den franske kokkelegenden Paul Bocuse. Men seerne må vente til juni for å få vite hvordan det går.

Hva Skavlan selv skal gjøre i fremtiden, må man også vente på å finne ut av.

- Jeg vil helst ikke se for meg noe! Når folk spør hvor jeg ser meg selv om så og så mange år, blir jeg så stresset. Jeg tenker alltid at det jeg gjør nå er neste skritt på veien, sier Jenny

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder