MYSTERIET KIM: Kim (Edward Schultheiss) og Marit (Line Verndal) i Himmelblå har tatt TV-seerne med storm. I 2010 fortsetter NRK-serien. Foto: NRK

«Himmelblå» satte ny rekord

(VG Nett) 1.309.000 seere lot seg friste av sesongavslutningen på den norske dramaserien.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Hele 63 prosent av alle TV-seere i Norge fulgte siste episode fra øya Ylvingen på NRK i går kveld. I gjennomsnitt har mer enn 1,2 millioner nordmenn fulgt med på første sesong av dramaserien, og rekordmange fikk altså med seg avrundingen i går - hvor seerne ble etterlatt i uvisse om hva som har skjedd med «Kim». Over 1,3 millioner satt benket.

Må vente lenge

I forrige episode forsvant nemlig Kim på havet i en dramatisk scene. Letingen har så langt vært resultatløs. Først når neste sesong sendes på TV om ett år, vil TV-seerne få vite hva som skjedde med den populære rollefiguren.

Både skuespiller Edvard Schultheiss, som spiller rollen som Kim, og TV-produsent Vegard Stenberg Eriksen, er tause om Kims videre skjebne.

Reaksjoner

På VG Nett strømmet reaksjonene på i Ettersnakk etter gårsdagens episode. 86 prosent av synserne gir tommel opp for sesongavrundingen, mens 14 prosent uttrykker misnøye. Her er noen synspunkter:

«Likte den ikke!Hadde en følelse av å bli holdt for narr....helt sprøtt, men blir hekta på å se neste episode, blir liksom nødt !!!!»

«Tone Bøhle (56) fra Oslo10:48 // 30.03.2009 Marits retur til øyaHvordan kunne Marit og ungene komme seg tilbake til Ylvingen uten at noen visste noe? Frakter ikke Roy alle til og fra øya?!? Hvor var politi og redningssentral i letingen av Kim?Denne siste episoden bar preg av hastverk og kaos.»

«Merete (40) fra Tromsø10:35 // 30.03.2009ja han lever. Tror han lever. Han har bare begynt på nytt et annet sted så kommer han tilbake etter noen eppisoder neste sesong.... kan ikke dø han, da blir det bortkastet tid å ha sett alle de første :D jepp jeg skal følge serien videre i 2010.»

Ettersnakk - si DIN mening her!

VG Nett-leser:- Jeg likte ikke helt at sønnen «følte» at Kim var i live. Det kan tyde på at de har tenkt å fortsette serien med en eller annen urealistisk tvist.Diskuter mer i VG Netts debattforum her.

Lover svar

- Dette handler jo om relasjoner og folk man blir glad i. Da kan vi ikke bare la folk forsvinne på havet. Det kommer et svar, men for å få det, må folk følge med TV-serien videre. Jeg kan ikke si om Kim lever eller ikke, forklarte Vegard Stenberg Eriksen til VG Nett etter TV-sendingen i går.

Les også:Piner fansen i ett år

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder