NERVEPIRRENDE: Jenny Skavlands ene utfordring er å gjøre akrobatikk i fritt fall. Her prøvehopper hun sammen med to fallskjerminstruktører. Foto: MAX

Jenny Skavlan: - Måtte gjøre det før jeg får barn

Tester ekstremsport i nytt TV-program med Daniel Franck

Mens Jenny Skavlan (26) følte hun måtte teste sine egne grenser via ekstremsport før hun fikk barn. Det fikk hun gjort i «Fritt Fall».

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Tirsdag kveld har Jenny Skavlan og snowboardproff Daniel Franck (38) premiere på sitt nye TV-program på MAX. På et halvt år har de vært gjennom ti ekstreme utfordringer som akrobatikk i fritt fall, detonering av miner under vann og skihopping. Selv mener Jenny Skavlan hun måtte gripe sjansen før det var for sent.

- Det føltes veldig riktig å gjøre dette akkurat nå. Menge av disse tingene ville jeg nok ikke gjort hvis jeg hadde barn selv, så det var på en måte nå eller aldri, sier Skavlan.

Hun er forlovet med Klovner i Kamp-musiker og programleder Thomas «Fingern» Gullestad (31), og er godt i gang med bryllupsforberedelsene.

Skavlan innrømmer at det var tøft å gjennomføre noen av utfordringene mens samboeren satt hjemme.

- Heldigvis har han blant annet drevet med haifiske selv, så han har jo en viss forståelse for ekstremport. Det tror jeg gjorde det lettere, men det er klart at det slet på ham å vite at jeg skulle kaste meg ut i den ene ekstreme utfordringen etter den andre, forklarer Skavlan.

- Jeg ringte som regel aldri før jeg hoppet i det, men heller etterpå da alt var ferdig og hadde gått bra. Da ble han selvsagt lettet, men han var nok mye bekymret, fortsetter programlederen.

EKSPERTHJELP: Jenny Skavlan får hjelp av Aksel Hennie, som er en erfaren fallskjermhopper. Foto: MAX


Nå er hun klar for å la både musklene og psyken hvile en periode. Etter et halvt år med konstant grensepressing er Skavlan til og med klar for et rolig utdrikningslag.

- Man kan vel kalle «Fritt Fall» verdens lengste utdrikningslag. Nå finnes det nesten ingen ekstreme ting de kan ta meg med på under det ordentlige utdrikningslaget mitt, og det er egentlig helt greit. For min del kan vi godt bare drikke te og lese Donald-pocket, jeg har fått nok for en stund, ler programlederen.

Noen av utfordringene gjør Jenny Skavlan og Daniel Franck sammen, andre ganger konkurrerer de eller får hver sin utfordring. I første episode hopper Jenny i fallskjerm, noe Daniel valgte ikke å gjennomføre. Også Skavlan måtte si nei til noen av utfordringene underveis.

- Noen ganger var jeg ikke fysisk eller psykisk klar for å gjennomføre, og da trakk jeg meg. Jeg har virkelig lært hvor min grense går, selv om jeg presset meg så langt jeg kunne.

- Jeg fikk faktisk applaus hjemmefra. Man skal ikke gjøre ting man ikke er klar for, og da er det ikke flaut å si ifra, sier Skavlan.

Det var imidlertid ikke alt som var like avskrekkende. Blant annet forteller Jenny at hun vil fortsette med fjellklatring «når hun er litt mindre ør og sliten». Det var heller ikke bare selve utførelsen av utfordringene som skremte programlederen.

- De ekstreme utfordringene er én ting, men det er også en utfordring å blottlegge seg så mye på TV. Det er veldig nakent å vise frykten sin på den måten, usminket og uten manus. Samtidig er det akkurat det jeg liker med serien. Det er veldig nakent, mener Skavlan, som mener hun lærte mye om seg selv gjennom serien.

- Jeg lærte at jeg er tøffere enn jeg trodde. På forhånd hadde jeg trodd at jeg skulle feige ut før mange av utfordringene og ta den enkleste veien ut - si nei. Det gjorde jeg veldig sjeldent, og det er jeg stolt av.

«Fritt Fall» skal gå på tirsdager på kanelen MAX klokken 21.00.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder