Michelle Williams fra «Dawsons Creek»: Første sexscene var med en jente

LOS ANGELES (VG) - Livet er underlig. Jeg kunne like godt ha melket en ku nå, sier Michelle Williams til VG.

De spiller lesber i TV-filmen «If These Walls Could Talk 2».

- Jeg er glad for at min første sexscene var med en annen jente. Det føltes tryggere, for jeg er usikker nok på kroppen min som det er.

Michelle tilbringer ni måneder i året i Nord-Carolina, der «Dawson's Creek» spilles inn. Hun føler seg hjemme i de landlige omgivelsene, for hun vokste opp i Montana med gårdsdyr og utsikt så langt øyet rakk.

- Vi hadde ikke innlagt vann og brukte hest og kjerre, fleiper hun.

- Kjempeheldige

Men det føltes nesten slik da hun første gang kom til Los Angeles, så stor var overgangen.

- Jeg var på en première i går, og da tenkte jeg på det med å melke kua, for det kunne like gjerne blitt slik. Alle vi på «Dawson's Creek» har vært kjempeheldige, sier hun.

De er også blitt en sammensveiset gjeng, fra James Van Der Beek (Dawson) og Meredith Monroe (Andie) til Katie Holmes (Joey) og Joshua Jackson (Pacey) som fortsatt nekter for at de er et par.

- Har du noen i livet ditt?

- Det er temmelig tøft nå . . . jeg går gjennom . . .

Dermed begynner Michelle å gråte, og vi får fort samtalen over på andre ting.

Lang avstand

Hennes første seriøse forhold, til regissøren Morgan J. Freeman, er akkurat over. Han er bosatt i filmbyen, og avstanden til Nord-Carolina ble for stor. Da er det godt å ha støtte på jobben. Michelle går til Katie og Meredith med jenteproblemer, og til Joshua med de praktiske.

- Og James går jeg til med finansspørsmål.

Michelle blir 20 år i september og skal stemme for første gang.

- Det blir spennende. Vi er alle ansvarlige for å skape det samfunnet vi ønsker å leve i, sier 19-åringen.

Tredelt film

Michelle Williams spiller i samme film som Sharon Stone og Ellen DeGeneres med Anne Heche som regissør. «If These Walls Could Talk 2» er en tredelt film som handler om lesber i 1961, 1972 og 2000. Michelle er lesbisk feminist i 1972-episoden. Sharon Stone og Ellen DeGeneres er et par som vil ha barn i år 2000, og denne episoden er skrevet og regissert av Anne Heche, samboeren til Ellen. Selv om Sharon og Michelle ikke er lesbiske, føler begge sterkt at denne filmen er viktig for å bekjempe homofobi.

Anne Heche spilte i den første filmen med samme tittel i 1996, der temaet var abort, sammen med Demi Moore, Sissy Spacek og Cher. Begge filmene hadde eventyrlige seertall.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder