Seer-storm mot dyremishandling i «71 °nord»

Et hundretalls opprørte seere har tatt kontakt med TVNorge etter mandagens «71 °nord». De raser mot dyremishandlingen i programmet, der rideturen ble mer enn dramatisk.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

Skeptiske deltagere, som aldri hadde ridd før, gjorde hestene nervøse under en lang og strabasiøs ridetur i hardt vær.

En hest skled og falt fordi den hadde for mye oppakning. Deltager Maria Willumsen fikk hesten over seg. Reporter Liza Behncke Priestley (32) ble kastet av etter én kilometer og fikk brudd på en tverrtagg nederst i ryggen.

- Vi beveget oss helt på grensen, innrømmer informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TVNorge.

Lene Carr, som ble stemt hjem i mandagens episode, mener situasjonen var dramatisk.

- Vi fikk ikke hjelp, og det var lagt opp til at vi skulle klare oss selv. Noen dyr ble bundet opp feil, en av hestene falt, noen dyr fløy på hverandre. Ja, det var en dramatisk stemning blant deltagerne, sier Carr. Hun mener det var uansvarlig å gjennomføre turen.

- De visste ikke hva det innebærer å sende 20 personer av gårde på en slik tur. Jeg så at ingen hadde kontroll over situasjonen, sier Carr, som var en av tre deltagere som hadde litt erfaring med hester før turen.

- I stedet for å innse hva som skjedde, prøvde de å dekke over det, påstår hun.

Uvær

Reporter Liza Behncke Priestley mener hestene været at det var uvær på fjellet, og var urolige av den grunn.

- Det var en kombinasjon av urolige hester, nervøse deltagere og dårlig vær som gjorde at situasjonen ble som den ble, forklarer hun.

Behncke Priestley ble kastet av hesten etter én kilometer, og pådro seg et brudd i ryggen. Hun fortsatte jobben resten av turen, men måtte begrense den fysiske aktiviteten som følge av skaden fra rideturen.

Informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth påpeker at hele ruten fra Lindesnes til Nordkapp er nøye vurdert og gjennomgått av sikkerhetsansvarlig Jan Fasting.

- Men i ettertid ser vi at vi burde gått inn og vurdert situasjonen nok en gang, sier Gjelseth.

PS: Dette er annen gang i år at TVNorge legger seg ut med TV-seerne på grunn av behandlingen dyr får i underholdningsprogrammer. To deltagere i underholdningsprogrammet «Muldvarpen» ble politianmeldt av dyrebeskyttelsen i februar etter at de slaktet to kaniner med tollekniv under et TV-opptak. Da endte det med at TVNorge bestemte seg for ikke å sende den blodige sekvensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder