SLUTTER: Emma Clare Gabrielsen gir seg som programleder for «Innafor» etter to sesonger. Foto: Snorre Tønset/NRK

Emma Clare er ferdig som «Innafor»-programleder

Emma Clare Gabrielsen (26) annonserte selv på Instagram at hun takker for seg i NRK. Til neste år kommer det en ny programleder i «Innafor».

Publisert:

les også

TV-anmeldelse «Innafor»: Mer av dette, takk!

Gjennom to sesonger har Gabrielsen ledet det mye omtalte programmet «Innafor» som går på NRK. Gjennom serien har programlederen undersøkt intimkirugi, sugardating og nå senest pedofili. Etter to sesonger velger hun å ikke forlenge kontrakten.

«Det er selvfølgelig vemodig å skulle gi seg nå, men det føles riktig – og det er noe jeg har tenkt på en god stund», skriver hun på Instagram.

Hun følger opp med at disse to sesongene har vært morsomt, utfordrende og slitsom, og at serien fortsetter til neste år – med en ny programleder.

Til VG forteller hun at valget om å ikke fortsette er helt udramatisk.

– Jeg har valgt å ikke fornye kontrakten fordi jeg har lyst til å gjøre andre ting og trekke meg litt tilbake fra skjermen, sier Gabrielsen.

Hun forteller at hun aldri har opplevd at journalistikk hun har vært med på å lage tidligere har skapt så mye engasjement som «Innafor».

les også

«Innafor»-Emma Clare har ny kjæreste

– Debatten rundt programmet har vært utrolig gøy. Men det er ikke til å legge skjul på at det har vært slitsomt å bruke seg selv på den måten jeg har gjort i den programlederrollen, når man er så personlig tilstede og tidvis utleverende som jeg har vært, forklarer hun.

– Det koster litt.

Nå har hun planer om å sluttføre en sakprosabok hun har holdt på med en stund, som skal ta for seg seksualitet og seksualundervisning. Hun har også dørene åpne for andre ting som skulle dukke opp.

Prosjektleder for «Innafor», Tove Austad, forteller at de har flere i kikkerten, og at de håper på å ha plukket ut en programleder i løpet av januar. Hun forteller at Gabrielsen har gjort en veldig bra jobb, og at de finner noen som er like gode.

– Det er veldig trist akkurat nå, vi har jobbet kjempegodt sammen med henne og vi kommer til å savne henne, sier hun.

Austad håper Gabrielsen ønsker å jobbe mer hos NRK ved en senere anledning.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder