REALITY-TV: Thoma Alsgaard under innspillingen av «71 grader nord» i fjor sommer. Foto: Bård Basberg

TV-klare Thomas Alsgaard: Har hatt sosial angst siden barndommen

Den tidligere skistjernen Thomas Alsgaard (47) dukker opp på TV-skjermen torsdag i kampen om å bli Norges tøffeste kjendis.

Alsgaard følger i søsteren Trines (50) fotspor. Hun var aktuell i samme serie for nøyaktig ti år siden. Sånn gikk det.

I et intervju med Nettavisen forteller skilegenden at han sliter litt med sosial angst, og at tanken på innspillingen av «71 grader nord: Norges tøffeste kjendis» derfor var skremmende.

– For meg å komme inn i en ny gruppe så tett, er en utfordring. Men vi ble så tett sammensveiset så fort, så jeg stortrivdes, sier han.

Oppdatert? Her er Alsgaards konkurrenter

Alsgaard presiserer at deltagerne var flinke til å ta vare på hverandre, og i ettertid ser at engstelsen var ubegrunnet.

– Men det er en angst som ikke er så lett da. Den har alltid vært der – siden jeg var liten guttunge. Jeg var ekstremt beskjeden og ekstremt sjenert, sier han til Nettavisen.

Alsgaard prøvde å forberede seg så godt han kunne på at angsten kunne bli krevende, men sier at han lærte de andre i gruppa å kjenne så fort at han ganske raskt følte seg hjemme i flokken.

Mannen med totalt fem OL- og seks VM-gull på merittlisten jobber i dag i Norges Skiforbund.

Thomas Alsgaard la opp: – Kroppen orker ikke mer

Husker du? Jan Thomas har sosial angst, sa ja til «71 grader nord»

«71 grader nord: Norges tøffeste kjendis» har premiere på TVNorge og DPlay førstkommende torsdag.

Lest denne? Kona og barna tar støyten for Thomas Alsgaards nye liv

Disse kjemper også om seieren: «Skam»-stjernen Iman Meskini (21), tidligere fotballspiller Mini Jakobsen (53), skuespiller Mia Gundersen (57), langrennsløper Thomas Alsgaard (47), komiker Yousef Hadaoui (38), radiovert Niklas Baarli (30), TV-personlighet Ola-Conny Wallgren (55), snowboarder Silje Norendal (25) og influenser Vita Mashadi (26).

ALLE: Bak f.v.: Ola-Conny Wallgren, Thomas Alsgaard, Yousef Hadaoui, Silje Norendal, Guro Fostervold Tvedten og programleder Tom Stiansen. Foran f.v.: Mia Gundersen, Mini Jakobsen, Iman Meskini, Vita Mashadi og Niklas Baarli. Foto: Bård Basberg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder