EGET KJØKKEN: Eyvind Hellstrøm er tilbake på skjermen for å lage mat for gjestene sine, istedenfor å rydde opp i andres rot når han i høst dukker opp på TV3 med en ny programserie. Foto: TV3/MTG

Hellstrøm gjør comeback på TV-kjøkkenet

Kommer med avsløring fra Bagatelle-tiden: Spiste gjerne lunsj på McDonald's

TV-kokk Eyvind Hellstrøm (67) tar en pause fra å rydde opp hos andre. Nå skal han igjen diske opp selv.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Live Nelvik, Thomas Giertsen, Solveig Kloppen, Tim Wendelboe, Torry Pedersen, Torbjørn Røe Isaksen, Lise Finckenhagen og Rune Andersen. Dette er bare noen av gjestene du får møte ved kjøkkenbordet til den legendariske kokken på TV3 i høst.

Gjestene inviterer jeg etter vær og vind, noen ganger venner eller broren min, eller en minister, men alle har de til felles interessen for gleden rundt det gode måltidet, forteller Hellstrøm til VG.

Selve premieredatoen er ikke helt spikret, men måneden er uansett november.

Les også: Her serverer Hellstrøm hestebiff på galoppbane

Gjennom flere sesonger har han ryddet opp på kjøkkenet hos vanlige folk og ikke minst på restauranter over hele landet. Hellstrøm har ikke tall på hvor mange han har reddet fra konkursdøden, men én ting er han - ikke uventet - klar på; ingen hadde overlevd uten hans hjelp.

– Av alle stedene jeg har besøkt og forsøkt å gjenopplive, har noen klart seg veldig bra. For meg er det nok at noen har klart seg. Hvis ikke, hadde de alle vært døde. Restaurantbransjen er meget vanskelig og uforutsigbar, hvor det er den menneskelige faktor som er hovedmotoren, mener han.

VG har tyvtittet på episoden der stjernekokk og Eyvind Hellstrøms tidligere elev ved Bagatelle, Björn Svensson, er gjest. Der avslører den tidligere kjøkkensjefen på Norges mest berømte restaurant at kokkene gjerne gikk til naboen i matpausene - McDonald's!

Glem ikke: Slik gikk det da VG testet Hellstrøms ferdigmat

– Personalmaten på restauranter er ofte neglisjert. Tiden er knapp, budsjettene er lave og prioriteringene ligger på maten som skal til den betalende gjest. Unge kokker er ofte kunnskapsløse når det kommer til det punkt hvor man skal lage en velsmakende ragù eller fiskegrateng til personalet. Nå skal det sies at McDonald's-besøkene var sporadiske, men mange kokker spiser trash etter en hard dag på jobb, røper Hellstrøm og legger humrende til;

– Det skal også sies at pommes frites'en hos McDonald's er gode når de er nystekte!

For Eyvind Hellstrøm handler «Hellstrøms kjøkken» om det han selv kaller bærebjelkene i hans profesjonelle liv; matformidling og muligheten til å øse ut matkunnskap.

Husker du denne?: Maaemo-sjef skeptisk til Bocuse d'Or

– Ja, enten det er på restauranten sammen med unge kokker gjennom et halvt liv og deretter gjennom tv med å rydde opp ute og hjemme hos folk. Det ble helt naturlig å rendyrke et program der jeg tar for meg én rett trinn for trinn frem til et ferdig resultat, slik at det blir lettere å forstå detaljene og prosessen, sier han.

– Noen flere avsløringer du kan dele med VGs lesere sånn rett før premieren?

– Det jeg kan si er at det kommer til å bli blodig. I hvert fall i én av episodene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder