FILMVERSJON: Zachary Quinto og Cris Pine som Kirk som Spock i 2013-filmen «Star Trek into Darkness». De er mest sannsynlig ikke involvert i den nye serien. Foto: Zade Rosenthal , Paramount/United International Pictures

Ny «Star Trek»-TV-serie på vei

«Star Trek» blir i 2017 det siste tilskuddet i TV-galaksen av serier som startes på ny.

  • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over fire år gammel

Amerikanske CBS pløyer likevel ny mark når den nye versjonen av «Star Trek» blir kanalens første serie utviklet for deres digitale plattform, CBS All Access.

Ifølge CBS kommer den nye serien i januar 2017, og vil introdusere nye rollefigurer.

Les også: Spock fra «Star Trek» er død.

«Star Trek» startet som TV-serie i 1966 og er en av de mest populære franchisene i populærkulturen. I tillegg til flere runder TV-serier og avleggerserier, som «The Next Generation» og «Deep Space Nine», har det så langt også vært laget 12 spillefilmer. Den 13.,«Star Trek Beyond», kommer neste år, når «Star Trek» feirer 50-årsjubileum.

JUBILEUM: William Shatner som spilte kaptein James T. Kirk og Leonard Nimoy spilte Spock i originalserien fra 66. Her er de samlet til 40-årsjubileet for «Star Trek» i 2006. Nimoy døde i 2015. Foto: Mario Anzuoni , REUTERS

– Det finnes ingen bedre gave til «Star Trek»-fansen enn en ny TV-serie i kjølvannet av 50-årsfeiringen. Alle her har stor respekt for denne franchise-fortellingen, og vi gleder oss til å lansere et nytt kapittel, sier CBS Television Studios-president David Stepf i en pressemelding.

Har du lest: «Star Trek»-Pine fyllekjørte på New Zealand.

«Star Trek» er skapt av Gene Roddenberry og var tenkt som en western i verdensrommet. Handlingen i originalserien fulgte kaptein Kirk og hans mannskap av ulike mennesker og romvesener på romfartøyet Enterprise, inkludert de sentrale rollefigurene Spock og McCoy. «Star Trek»-universet, som også inkluderer språket klingon, spill, tegneserier, bøker, samleobjekter og leker, har en enorm fanbase som kalles Trekkies eller Trekkers.

I USA: Klingon-oversetter søkes

Den nye serien skal ifølge CBS produseres av Alex Kurtzman, og var med-manusforfatter og produsent på de nyere «Star Trek»-filmene regissert av J.J. Abrams: «Star Trek» (2009) og «Star Trek Into Darkness» (2013).

CBS lover at serien også skal distribueres internasjonalt til ulike TV-kanaler og andre plattformer. Den skal ikke henge sammen med «Star Trek Beyond».

BESETNING: Deler av mannskapet på Enterprise i «Star Trek» (2009). F.v. Anton Yelchin som Chekov, Chris pine som Kirk, Simon Pegg som Scotty, Karl Urban som Bones, John Choo som Sulu og Zoe Saldana som Uhura. Foto: Industrial Light & Magic , United International Pictures/ Paramount

Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Lanserer «Star Trek»-frimerker

  2. «Star Trek»-skuespiller (27) død: Klemt ihjel av egen bil

  3. 50 år med Star Trek: Det står i stjernene

  4. Farens siste hilsen til Ari

  5. Disse TV-seriene kan du glede deg til høsten 2017

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder