I AKSJON SØNDAG: Atle Antonsen som Truls Paulsen i «Kong Curling». Foto: Euforia/4 ½ Fiksjon

Påskens store TV-guide

Enten du liker grøss, krim eller moro, guider VG deg gjennom TV-tilbudet i påsken.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

1. PÅSKEDAG

DANSER: Jennifer Beals i «Flashdance». Foto: Paramount

11.00 på NRK1: «Påskegudstjeneste i Nordstrand kirke i Oslo»

For dem som måtte savne noe av påskens egentlige budskap, er det bare å benke seg her.

14.25 på TV 2 Livsstil: «Flashdance» (1983)

Klassisk 80-tallsfilm om den unge sveiseren Alex (Jennifer Beals) som drømmer om å bli danser. Mens hun venter på den store sjansen, jobber hun som eksotisk danser på si’. Så får hun både mulighet til å prøvedanse for en prestisjetung danseskole, og blir oppvartet av sjefen på stålverket.

20.00 på NRK3: «Min nabo Totoro» (1988)

En Studio Ghibli-klassiker om søstrene Satsuki og Mei som nettopp har flyttet til et hus på landet. En dag Mei leker, får hun øye på et spor som leder henne til Totoro, en stor, rund «dings» som er en slags supersøvning skogens vokter. Temaer som fantasi, savn og død behandles nennsomt av Ghibli-legenden Hayao Miyazaki.

FANTASI: «Min nabo Totoro». Foto: Oro Film

21.00 på TVNorge: «Den grønne mil» (1999)

Filmatiseringen av Stephen Kings roman byr på Tom Hanks, amerikansk fengselssystem, rasetematikk og en god dose uforklarlige fenomener. Historien fortelles av den 108-åringe versjonen av fengselsbetjenten Paul Edgercomb, og tar oss med tilbake til 1935. Hanks har rollen som Edgercomb som opplever utrolige ting på straffeanstalten han vokter sammen med en sadist av en vakt, og ser andre sider av en dødsdømt, svart fange.

KLASSIKER: Jeffrey DeMunn spiller Harry Terwilliger, Tom Hanks spiller Paul Edgecomb og Michael Clarke Duncan spiller John Coffey i «Den grønne mil». Foto: Warner Brothers

21.00 på TV 2 Zebra: «Shutter Island» (2010)

Et av Martin Scorsese og Leonardo DiCaprios mange samarbeidsfilmer. I denne psykologiske thrilleren spiller DiCaprio en sheriff som blir sendt til Shutter Island for å etterforske en forsvinning fra mentalsykehuset på stedet. Under etterforskningen er det mer og mer som tyder på at Shutter Island er et livsfarlig sted, både for innsatte og besøkende. Samtidig er ingenting som det virker.

FORVIRRET: Leonardo DiCaprio og Michelle Williams i «Shutter Island». Foto: Andrew Cooper Paramount Pictures

21.30 på MAX: «Kong Curling» (2010)

Atle Antonsen har hovedrollen som Truls Paulsen i denne curling-komedien. Paulsen er såpass perfeksjonist at han havner på lukket psykiatrisk avdeling, men så står NM for døren og Paulsen trengs på curlinglaget. Også Linn Skåber, Ingar Helge Gimle og Jon Øigarden er med i rollegalleriet.

2. PÅSKEDAG

10.00 på TV 2: «Olsenbanden og Dynamitt-Harry mot nye høyder» (1979)

Liker du eksplosive filmer, er det bare å hoppe på denne. Når en utro tjener i Oljedirektoratet forsøker å selge topphemmelig informasjon til tyske industriledere, legger Egon legger selvfølgelig en plan, og også denne gangen involverer det Dynamitt-Harry.

KLARE IGJEN: Kjell (Carsten Byhring), Dynamitt-Harry (Harald Heide-Steen jr.), Benny (Sverre Holm) og Egon (Arve Opsahl). Foto: TV 2

14.00 på NRK1: «Kampen om tungtvannet» (1948)

Filmversjonen fra 1948 om den hasardiøse sabotasjen av Hydros anlegg på Rjukan. Med blant annet Henki Kolstad, Claus Wiese og Johannes Eckhoff. Flere av motstandsheltene spiller seg selv, som Claus Helberg og Knut Haukelid.

TUNGTVANN: F.v. ukjent, Fredrik Kayser, Knut Haukelid og Jens Anton Poulsson, alle i rollen som seg selv. Claus Wiese spiller Joachim Rønneberg. Foto: Norsk Filminstitutt

21.15 på NRK1: «Kondolerer–Else Kåss Furuseth»

Elses kritikerroste tristmorsomme forestilling om flere små og store tragedier i livet. Forstillingen har gått for fulle hus siden premieren på Torshovteatret i 2011 og helt til Hovedscenen på Nationaltheatret. Nå kan TV-seerne landet rundt også få den med seg.

TRISTMORO: Else Kåss Furuseth i forestillingen «Kondolerer». Foto: Annie Andersson

23.15 på NRK1: «Whitechapel»

Britisk krimserie med Rupert Penry-Jones i rollen som politiinspektør Chandler. Han, makkeren Miles og teamet gransker et merkverdig mord i Londons gamle forstad. En mann er drept med steiner under flukt, og nok en gang minner drapsmetoden Chandler om noe et historisk drap. Episode 1 av 3.

ETTERFORSKER: Rupert Penry-Jones i rollen som politiinspektør Chandler. Foto: BBC Worldwide

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder