RADARPAR: Atle Antonsen (t.v.) og Johan Golden skal fortsatt glede radiolyttere gjennom radioprogrammet «Misjonen». Foto:Jan Petter Lynau,VG

Antonsen om Golden: – Dette klarer han med henda på ryggen

Atle Antonsen mener at Johan Golden har fått skuffende lite kjeft i kommentarfeltene etter at det ble kjent at han tar over for Knut Nærum, men han er ikke i tvil om at makkeren kommer til å klare jobben med glans.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Alte Antonsen og Johan Golden har vært et radarpar innen for norsk underholdning i flere år. De har jobbet sammen i flere radio- og TV-programmer og har også gitt ut bok sammen.

Torsdag kveld ble det kjent at Knut Nærum takker for seg etter 442 fredager ved programleder Jon Almaas side.
– Misjonen på P4 fortsetter hver fredag både ufortrødent og -påvirket av denne sjokkerende hendelsen det er at Johan Golden skal bli Knut Nærum. Jeg har sant og si ikke tenkt over før at de to er helt like, så den får jeg ta på min kappe, sier Antonsen, som mener han aldri har vært flink til å merke sånt, og legger til:

BACK IN THE DAYS: Atle Antonsen og Johan Golden sammen i 2001. Foto:Paul Paiewonsky,VG

– Fordelen for radioprogrammet vårt nå er jo at «Nytt på nytt» spilles inn torsdager og vi har sending før «Nytt på nytt» fredager. Det innebærer at «Misjonen» kan stjele de beste poengene fra Nytt på nytt hver uke så folk kan bruke fredagskvelden på noe bedre enn å se sendingen. Vinn vinn, sier Antonsen.
På spørsmål om Antonsen tar noe av æren for å ha lært opp Golden til å fylle stolen som fast paneldeltaker, er Antonsen herlig blyg:

– Når det føles naturlig og jeg ikke kan bli tatt på det, og det er ofte, så tar jeg æren for veldig mye andre har gjort. Denne gangen, og på direkte spørsmål fra VG, vil det bli for åpenbart om jeg svarer «ja», så her kjører jeg den høflige linja og siterer meg selv på at Golden er en «self made man». Men det er klart, hadde det ikke vært for påvirkningen fra enkelte andre i radarparet Golden&Antonsen så hadde nok blandingsproduktet fra Østfold og Karibia drevet videre farens bananplantasje på Guadeloupe eller en, grunnet grensehandelen, nedlagt isenkram i Halden.

Se Johan Golden og Atle Antonsen teste dristig herremote fra London!

ÉN SKAL UT: ... Og Johan Golden skal inn. Foto:NRK,


«Misjonen»-programlederen forteller også at Golden søkte han råd hos ham før han takket ja til å ta over det som har vært Knut Nærums plass i 16 år.

– Vi snakket jo om det selvsagt. Var jo bare å gi full støtte det, slike sjanser og utfordringer får man sjelden. Golden har dog fått skuffende lite kjeft i kommentarfeltene til nå, både han og jeg regnet med et års tid med hudfletting og utskjelling fra trofaste Nærum-fans. Noen er det jo, men på langt nær nok. Så nå må folk ta seg sammen, bli ferdig med å kommentere på at afrikanerne er idioter som legger ut på sjøen i små gummibåter og heller konsentrere seg om å æreskjelle vår hjemlige fargeklatt, sier Antonsen i velkjent stil.

MANGE SPRELL: Johan Golden og Atle Antonsen har jobbet sammen ved flere anledninger. Her under humorfestivalen i 2008. Foto:Heiko Junge,NTB scanpix

– Hvordan tror du Golden kommer til å klare seg i «Nytt på nytt»? Holder han i 16 år?

– 16 år er mye, selv for Golden. Ifølge Dagbladet er han også allerede 50 år gammel, så om han får lov til å holde på helt til pensjonsalder er vel tvilsomt. Men han kommer til å klare seg utmerket. Han har mange ganger opp gjennom årene og gang på gang overrasket meg med hvor langt han klarer å strekke seg og hvilke posisjoner han klarer å fylle når det virkelig gjelder. Og nå gjelder det, så dette klarer han med henda på ryggen, sier Antonsen.
– Vil du komme med noe råd til Golden?

– Vær morsom.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder