MISTET BALANSEN: Janusz Komendera mistet balansen under generalprøven til "Isdans". Dermed falt både han og Dorthe Skappel i isen. Foto: Scanpix

MISTET BALANSEN: Janusz Komendera mistet balansen under generalprøven til "Isdans". Dermed falt både han og Dorthe Skappel i isen. Foto: Scanpix

Dorthe: - Jeg overlever

(VG Nett) Fra sykehussengen forteller Dorthe Skappel at hun er i fin form, bortsett fra en enorm blåveis etter fallet på isen.

Anne Vinding
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

- Jeg overlever. Jeg har fått en kraftig smell og en kjempeblåveis, men er oppegående og ved godt mot, sier Dorthe Skappel via TV 2s presseansvarlig Jørund Rasdal Unneland.

Dorthe ble fredag kveld innlagt på Ullevål universitetssykehus. Scanningen på sykehuset viste at hun ikke hadde brudd i hodet etter å ha falt stygt på isen under generalprøven til «Isdans». Hun skal heller ikke ha pådratt seg synlige skader på hodet.

- Det er ikke konstatert noe brudd, og det ser heller ikke ut som det har gått ut over nakken hennes, sier Rasdal Unneland.

Like før midnatt fredag ble hun skrevet ut fra sykehuset.

- Etter forholdene så har hun det veldig bra, forteller Rasdal Unneland.

- I sjokk

Det var under generalprøven til TV 2-programmet at dansepartneren Janusz Komendera mistet balansen mens han holdt Dorthe over hodet.

- Det var et løft over hodet, som hun har trent på i en uke. Et foroverløft der hun svever over partneren og de begge ser forover. I løftet mistet han balansen slik at de begge falt, men det gikk verst ut over henne. Hun falt ned og landet på siden av hodet, forklarer Rasdal Unneland.

Sandra Lyng Haugen og hennes partner Aleks Sunde Iversen mens de fremdeles var med i «Isdans». Foto: Scanpix (arkiv)

Isdans-dommer Vibeke Sørensen var en av de første som snakket med Dorthe etter uhellet. Hun var ved full bevissthet hele tiden.

- Hun var fullt bevisst. Vi pratet hele tiden. Hun var i sjokk over det som skjedde, forteller Sørensen.

- Fortalte hun noe om hvordan hun opplevde fallet?

- Vi snakket ikke om selve opplevelsen. Men hun ga ikke uttrykk for store smerter heller, svarer Sørensen som også er anestesilege og visepresident for Norges Skøyteforbund.

Mistet balansen

Ingen av de to danserne brukte hjelm under øvelsen. Dorthe har gjort løft i alle tidligere sendinger av programmet, og har ifølge Dagbladet.no tidligere uttalt at hun sjelden bruker beskyttelsesutstyr.

Publikum hadde ikke sluppet inn i ishallen da ulykken skjedde. Men de andre Isdans-deltagerne, dommerne, produsenter og fotografer var vitne til fallet som er så stygt at TV2 ikke vil vise det for noen.

- Det er alltid litt sjokk å se slike skader. Men både jeg og førstehjelpsfolkene var der i løpet av ti sekunder. Hun var våken og beveget alle armer og ben med en gang. Hun husket hva som hadde skjedd og fikk på seg nakkekrage før hun ble båret av isen og kjørte ned til sykehuset, forteller Sørensen.

Janusz Komendera ble med Dorthe i ambulansen fra ishallen på Manglerud til Ullevål universitetssykehus mens de andre deltagerne fortsatte showet.

- Hvordan er det å gå rett ut i konkurranse etter at man har sett en kollega stupe med hodet ned i isen?

- Det er selvsagt spesielt. Det ble derfor vurdert om vi skulle gå videre med showet eller ikke. Men siden tilstanden til Dorthe var så stabil valgte vi å fortsette med showet, svarer dommeren.

Uviss fremtid

«Isdans» er et program der kjente personer, som aldri før har drevet med isdans, konkurrerer om å være best i sporten. De danser med hver sin profesjonelle partner.

På spørsmål fra VG Nett om lista blir lagt for høyt for folk som er for amatører å regne i isdans, svarer Rasdal Unneland at skader må en påregne i en slik konkurranse.

- Det er ikke hyggelig, og vi skulle gjerne unngått det, men når kjendiser er med på «Isdans» må en påregne at skader kan skje. Alle kan klare de elementene vi har lagt inn dersom de trener hardt.

Fra før har tidligere Idol-deltager Sandra Lyng Haugen måtte trekke seg fra konkurransen etter at hun pådro seg en skade i en bilulykke. Det var fredag kveld for tidlig å si noe om Dorthe vil fortsette å delta i TV 2-programmet Isdans.

- Det får vi ta stilling til i neste uke, bekrefter Rasdal Unneland.

Ulykken får ingen konsekvenser for «God Kveld Norge». Det ble spilt inn tidligere i fredag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder