ORIGINALEN: F.v: Lois De Banzie som Eleanor Roosevelt, Albert Finney som Daddy Warbucks, Aileen Quinn som Annie og Edward Hermann som president Roosevelt i «Annie».

ORIGINALEN: F.v: Lois De Banzie som Eleanor Roosevelt, Albert Finney som Daddy Warbucks, Aileen Quinn som Annie og Edward Hermann som president Roosevelt i «Annie». Foto: Sony Pictures

TV-tips for påsken: Gamle helter inntar skjermen

Om ikke åndelig påfyll, kan VG i hvert fall tilby en guide til det audiovisuelle påfyllet som er tilgjengelig for å ta opp eller se direkte i påsken.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Påsken byr naturlig nok på mye krim og skrekk, men også mange klassiske filmer. Her er en guide gjennom tilbudet på de største lineære kanalene denne påsken.

Fikk du med deg denne? TV-anmeldelse påskekrim «Nedgravde hemmeligheter»

Og hva med denne? TV-anmeldelse påskekrim «Apple Tree Yard»

Ønsker du tips om gode serier til strømming, kan du ta en titt på fjorårets guide til skrekk og gru over internett her.

Les hele: Påskens beste strømmeserier

Vil du ha oversikt over hakket skumlere skrekkfilmer og -serier for både barn og voksne, kan du ta en tipp på strømmetipsene fra 2015 her:

Kildende grøss og forfriskende frysninger: Hårreisende TV-tips

2. påskedag (mandag 17. april)

10.45 på TV3: «Annie» (1982)

Original-musikalen fra 1982 om barnehjemsjenta Annie som oppdager at den slemme barnehjemsbestyreren forsøker å svindle hennes rike potensielle adoptivfar.

Så du: Clint Eastwoods kone har fått nok

12.00 på NRK1: «Geniet Roald Dahl»

Britisk dokumentar om den norskættede suksessforfatteren. David Walliams fra «Little Britain» fpr i Dahls fotspor og prøver å finne spor at forfatterens eget liv i bøkene hans.

21.25 på NRK1: «Broadchurch», sesong 3

Endelig er den tilbake. Handlingen er lagt tre år etter at vi så etterforskerne Ellie Miller (Olivia Coleman) og Alec Hardy (David Tennant) sist. Nå får de en voldtekt å løse gjennom åtte nye episoder.

Les om Olivia Coleman: Nå er det morsrollen som er viktigst (krever innlogging)

NY RUNDE: Charlie Higson som Ian, Sebastian Armesto som Clive, Julie Hesmondhalgh som Trish, Sarah Parish som Cath, Mark Baazeley som Jim, Olivia Colman som Ellie Miller, Jim Howick som Aaron, David Tennant som Alec Hardy, Georgina Campbell som Katie Harford, Andrew Buchan som Mark, Jodie Whittaker som Beth,Chris Mason som Leo og Lenny Henry som Ed. Foto: Colin Hutton Kudos/Imaginary Friends/Sister Pictures/ITV

22.30 på TVNorge: «Cocktail» (1988)

Tom Cruise spiller bartenderen Brian Flanagan som tar seg jobb på en strand på Jamaica for å unnslippe New York. Der møter han Jordan (Elisabeth Shue) og byr på tropisk romanse-montasjer. Senere vikler Brian seg inn i et «gold digger»-dilemma og sliter med å finne ut av både kjærligheten og livet. Heldigvis er han god til å sjonglere flasker og å sjarmere mennesker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder