IKKE FORNØYD: Hugh Laurie spilte rollen som den strenge legen «Dr House», en rolle han til slutt ble mektig lei av. Foto: AP

Hugh Laurie avskydde «House»-jobben

Ett år etter at «House» ble tatt av lufta, innrømmer hovedpersonen Hugh Laurie (53) at han syntes innspillingen var et stort mareritt.

  • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over syv år gammel

Home Page | The Official Hugh Laurie Website | Let Them Talk | Hugh Laurie's Debut AlbumOm Hugh Laurie på WikipediaOm «House» på Wikipedia

Til tross for at han på det meste mottok over tre millioner kroner for hver episode, forklarer den britiske skuespilleren at han mistrivdes noe voldsomt på settet.

I et intervju med Radio Times - gjengitt av blant andre Sky News - går 53-åringen så langt som å hevde at han på det verste nesten ønsket å havne i en ulykke på vei til jobb, så han slapp å møte opp.

- Bur av gull

Laurie er inneforstått med at det for andre kan høres uforståelig ut, fordi de fleste vil betrakte hovedrollen i den seks år lange, prisbelønte dramaserien i Los Angeles som en drømmejobb.

PRISBELØNT: Hugh Lauri med Golden Globe-statuetten han høstet i 2007. «House»-staben har vunnet en rekke priser opp gjennom årene. Foto: AP

- Det var som å befinne seg i et bur av gull. Nå når jeg har fått det på avstand, så høres det absurd ut. Latterlig. For hva gjorde jeg annet enn å spille og fortelle historier sammen med andre hyggelige mennesker? Hva kan ha vært så ille med det? spør stjernen seg selv.

- Men det å gjenta en rutine dag etter dag, måned etter måned og år etter år, kan utvikle seg til et ganske så stort mareritt, forklarer han om TV-suksessen, som i Norge ble vist på NRK.

BAKGRUNN: «House» legges ned

Noen dager var virkelig ille, og Laurie følte seg fanget. Men siden han har stor arbeidsmoral, møtte han alltid opp i tide og skulket ikke en eneste dag.

- Jeg var aldri den som ringte inn og sa at jeg brygget på en influensa. Men det var dager da jeg tenkte at så herlig det ville være hvis jeg ble utsatt for en ulykke på vei til studioet, og på den måten kunne få et par dager fri til å komme meg på!

Laurie har kone og tre barn hjemme i England, og i de seks årene han holdt på med «House» i Los Angeles, krevde det at han var ni måneder borte fra familien hvert år. Nå nyter skuespilleren, som er musiker på si, å kunne tilbringe hver dag sammen med familien i London.

- Det er en fryd å være tilbake. Jeg kan gå tur med hunden, lytte til musikk og lese.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Hugh Laurie fra «House» spiller på norsk festival

  2. Hugh Laurie gjør TV-comeback

  3. «House of Cards»-innspilling stanset etter Spacey-anklager

  4. «House of Cards»-stjernen singel igjen

  5. Kevin Spacey til VG: – Blir fortsatt nervøs

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder