Les sinna-mailene om «Farmen»-varaordføreren til Sykkylven kommune

«Farmen»- Olav om kritikken: - Må bare le av det

Sykkylven kommune er blitt dynget ned av e-poster som inneholder ord som «sjokkert», «skam» og «drittsekk». Årsak: Oppførselen til «Farmen»-deltager og varaordfører Olav Harald Ulstein (51).

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Marcus Husby

Artikkelen er over fem år gammel

Forrige uke fikk varaordføreren fra Frp mye oppmerksomhet etter at han skjelte ut en av de andre deltagerne, Finn Olav Odde, og blant annet kalte ham «en ynkelig og motbydelig mann», på «Farmen».

Ifølge Sykkylven-ordfører Petter Lyshol har kommunen fått hundrevis av klager, og VG har fått innsyn i de nærmere 90 e-postene som er sendt angående Ulstein. Under kan du lese utdrag fra noen av dem.

En av klagene er fra Vigdis (67), som har fulgt med på «Farmen» i flere sesonger.

Hun har bakgrunn fra helsevesenet og videregående skole. I tillegg har hun skrevet hovedfagsoppgave om mobbing.

«Jeg har problemer med å forstå at en mann med slike holdninger som Ulstein utviste, kan ha et viktig verv i Sykkylven.»

«Så ufint «spill» har jeg ikke sett i noen realityserie før», skriver Vigdis og mener Ulstein driver med mobbing inne på gården.

PROVOSERER: Gjennom deltagelsen i «Farmen» har varaordfører Olav Harald Ulstein gitt mye oppmerksomhet til den lille kommunen Sykkylven Foto:Tv2,TV2

- Ville ikke gått til Olav

Til VG utdyper 67-åringen klagen hun sendte til kommune.

– Å la Olav holde på slik uimotsagt går ikke an. Han står oppført som varaordfører, og en ordfører er den fremste tillitsvalgte i en kommune. Jeg ville aldri gått til Olav med problemer av noen art etter å ha sett han fremstå slik på TV, sier 67-åringen.

Hun mener derimot at ordfører Lyshol har taklet situasjonen godt.

– Jeg er glad for at flere har reagert og sendt inn e-poster til kommunen. Jeg håper at like mange som har gjort det også ville ha reagert hvis de så mobbing skje ute i virkeligheten.

- Må bare le

Ulstein har ikke selv sett e-postene som er sendt til kommunen.

– I utgangspunktet synes jeg det er utrolig at voksne folk kan la seg engasjere og lure så mye av et realityshow, at de sender mail til hjemkommunen min for å vise sin vrede. Man må bare le av det, sier han til VG.

I tillegg til e-postene som er sendt, har også flere kontaktet 51-åringen direkte.

– Noen har ringt meg, og andre har sendt meldinger på Facebook. De som kommer med usakligheter gidder jeg ikke å bruke tid på, mens folk med saklig kritikk svarer jeg konstruktivt på, sier han.

– Flere skriver at det er «en skam» for Sykkylven at du er deres folkevalgte varaordfører, og dermed at inntrykket deres av kommunen har endret seg. Hva tenker du om det?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Ulstein.

VG har vært i kontakt med ordfører Petter Lyshol i Sykkylven kommune. Han forteller at det har kommet svært mange e-poster, og at de har lest mesteparten av dem.

- Utover det jeg har sagt tidigere i denne saken, har jeg ikke flere kommentarer nå, sier han til VG.

ÅRETS DELTAKERE: Bak fra venstre: Sol Maja Otterstad, Frank Tore Anniksdal, Ørjan Hult, Finn Olav Odde, Alina Vassnes, Olav Harald Ulstein, Malin Vassnes, programleder Gaute Grøtta Grav. Midten fra venstre: Daniel Godø, Bjørn Egil Mogenstad, Magnus Melkeraaen, Charlotte Thøgersen og Hilde Ostad. Foran fra venstre: Magnhild Vik og Stine Sørum. Foto:Rolf-orjan Hogset,Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder