MISTET SEERE: Igår kveld var det premiere på den nye versjonen av «Brille» med Harald Eia og Bård Tufte Johansen. 324.000 så det første programmet og TVNorge-ledelsen er godt fornøyd. Foto: TVNorge

Bård og Harald mistet 150.000 seere

... men TVNorge-ledelsen er storfornøyd

324.000 så premieren på den nye og oppgraderte versjonen av «Brille» på TVNorge i går kveld. Tiltross for at dette er 150.000 færre seere enn de som så premieren på NRK1 i fjor høst, er TVNorge ledelsen storfornøyd med tallet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Men bare 214.000 av disse var under 50 år. Vi lever av de kommersielle TV-seerne, og målet var å holde oss stabile i denne målgruppen. Det klarer vi, og vi øker i tillegg. Det er bare å gratulere Bård og Harald med en kjempestart på TVNorge, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og SBS Discovery.

Vakte stor oppsikt

324.000 seere utgjør en seerandel på 31,9 prosent i den kommersielle TV-målgruppen, som består av seerne fra 15 til 50 år. Det er nesten 40 prosent høyere andel blant seerne under 50 år enn det NRK-premieren hadde i fjor. De to komikerene vakte stor oppsikt da det ble kjent at Haralds Eia tisset i buksen under innspillingen av en av høstens episoder av «Brille»

STORFORNØYD: - Bård og Harald tilhører den eksklusive gjengen som faktisk kan skryte av å ha løftet norsk humor en hel divisjon, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og SBS Discovery. Foto: ESPEN SJØLINGSTAD HOEN/VG

- Dette er en kjempestart for Brille og Bård og Harald på TVNorge. De leverer seerandeler helt på høyde med Asbjørn Brekke-show og I kveld med YLVIS. Jeg er imponert, sier Eivind Landsverk.

Kan ikke få fullrost Bård og Harald

Han kan ikke få fullrost TVNorges nye stjerneduo som han kapret til kanalens humorstall tidligere i år. Høsten 2012 som var den siste sesongen Bård Tufte Johansen og Harald Eia var på NRK1 med «Brille» varierte seertallene mellom 404.000 og 557.000 for til slutt å ende opp med et snitt på 491.000 seere for hele høsten.

Har løftet norsk humor

- Bård og Harald tilhører den eksklusive gjengen som faktisk kan skryte av å ha løftet norsk humor en hel divisjon. I går klarte de altså å engasjere en helt ny målgruppe med sitt elleville chili-stunt og sin vindskeive humor, skal vi tro Twitter. Det blir spennende å følge gutta resten av sesongen, sier Landsverk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder