FØR: Slik ser den ut, den berømte «Rachel»-frisyren. Foto: Bulls

FØR: Slik ser den ut, den berømte «Rachel»-frisyren. Foto: Bulls

Synes «Rachel-sveisen» er hårreisende

(VG Nett) Den var trolig den mest populære hårfrisyren i hele verden blant motebevisste, unge kvinner på midten av 90-tallet. Men én kvinne likte den ikke.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Hva skal jeg si? Jeg synes det er den styggeste sveisen jeg noen gang har sett, sier Jennifer Aniston, kvinnen som gjorde den verdensberømt, til magasinet Allure.

Hårklippen, som var oppklippet og skrådd i front, for å skape volum, gikk bare under navnet «Rachel», og var oppkalt etter rollefiguren Aniston spilte i den megapopulære komiserien «Venner for Livet».
Over hele verden gikk unge kvinner inn i frisørsalonger med følgende melding:

«Jeg vil se ut som Rachel».

Mange hadde også med bilder klipt ut fra ukeblader og magasiner, for å vise nøyaktig hva de var ute etter. Oppklippet og skrådd i front, for å skape volum.

minMote.no: Nå er det hennes sveis de vil ha

Det var i de første to sesongene av serien at skuespilleren hadde sveisen slik, etter forslag fra hennes hårstylist Chris McMillian. Selv om den ble enormt populær var det altså én som ikke likte den, Jennifer Aniston selv.

- Jeg elsker Chris, men dette var hans forbannelse over meg, fordi det var han som startet den hersens «Rachel»-sveisen.
Moteekspert Silje Pedersen, fra minMote.no, skjønner Anistons frustrasjon.

minMote.no: Men britiske kvinner elsker den fremdeles

- Frisyren var en av de mest populære og ettertraktede på den tiden, men jeg må innrømme at jeg synes hårklippen var mindre kledelig. Jeg skjønner at Aniston grøsser ved tanken på minnet om frisyren som ble en så stor trend og snakkis i mange år etterpå, sier Pedersen.

Ifølge CNN jobber Chris McMillian fremdeles med Jennifer Aniston.

NÅ: Og slik ser Jennifer Aniston ut på håret i dag. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder