PROGRAMLEDER: Gaute Grøtta Grav (34), som vant den aller første «Farmen»-sesongen for 12 år siden, er programleder i år igjen. Foto: TV 2

Nok en sterk start for «Farmen»

... men ned 50.000 fra i fjor

732.000 seere benket seg foran TV-skjermen og sesongpremieren på «Farmen» mandag.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Farmen - hjemmeside

TV-seerne har tydeligvis ikke blitt forsynt av «Farmen» - til tross for at realityserien nå er inne i sin niende sesong siden aller første runde i 2001.

- Knallhard konkurranse

Responsen på startskuddet ligger riktignok om lag 50.000 under fjorårets premiere som lokket 783.000 seere, men TV 2 er svært fornøyd. Siste del av programmet ble fulgt av 789.000 seere.

- Dette er et formidabelt tall. I en tid med fallende TV-seing og på en dag med knallhard konkurranse fra godt etablerte «Broen» på NRK, klarer vi å levere en av tidenes beste «Farmen»-premierer, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Flere yngre seere

- Særdeles hyggelig er det å se at «Farmen» appellerer svært godt hos de yngre seerne. I aldersgruppen 20-49 år har vi en økning fra i fjor, og hos de aller yngste i aldersgruppen 12-19 år, har vi en seerandel på over 60 prosent, legger kommunikasjonssjefen til.

«Broen» (NRK) hadde til sammenligning 564.000 seere mandag (ned fra 621.000 forrige uke). «71 grader Nord» på TVNorge samlet 230.000 (ned fra 249.000), mens «Brille» (TV Norge) kunne telle 178.000 seere - ned fra 218.000.

KJEMPER: Dyrevennen Maren Gjesdal er blant deltagerne. Foto: Rolf Ørjan Høgset/TV 2

VGs TV-anmelder lot seg fascinere og serverte første episode en femmer på terningen, samtidig som han satte beskrivende merkelapper på hver av deltagerne .

DISKUTER: Hva synes DU om «Farmen»-premieren? Si din mening i kommentarfeltet nederst i artikkelen eller gi terningkast i denne protokollen .

BILDESPESIAL: Disse er med i «Farmen»

Fungerende sjefredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 poengterer at norske produksjoner relativt sett står sterkere på TV enn noen gang.

- Det er moro. Og «Farmen» er selve flaggskipet innen denne sjangeren, mener Årsæther.

LES OGSÅ: Derfor vil Gaute ha med mange single

«Farmen» har alltid vært blant TV 2s største seermagneter. I fjor høst hadde serien et gjennomsnittlig antall seere på 875.000. Gårdslivet, som denne gangen finner sted i Grimstad, sendes tre kvelder i uken - mandag, tirsdag og søndag.

LES OGSÅ: Deltagere røpet seg før premieren

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder