TARLY: Freddie Stroma har fått rollen som Samwell Tarlys bror, Dickon Tarly, i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Foto: David Mcnew, Reuters ,

Nye karakter i «Game of Thrones»

I neste sesong av den populære serien vil fansen få møte minst ett av Samwell Tarlys familiemedlemmer, og Greyjoy-familien utvides.

  • Ida Christine Johannessen

Artikkelen er over fire år gammel

Freddie Stroma har fått rollen som Samwell Tarlys bror, Dickon Tarly, skriver Entertainment Weekly.

Det ryktes også at flere medlemmer av Tarly-familien kan dukke opp i sesong 6 av «Game of Thrones».

SAMWELL: John Bradley (t.h.) spiller karakteren Samwell Tarly. Her sammen med norske Kristoffer Hivju som også har en rolle i «Game of Thrones». Foto: Jan Petter Lynau ,

Fra George R.R. Martins bøker som TV-serien baserer seg på, er det lite vi vet om Dickon Tarly. Han er yngre enn Samwell, og skal være i bedre fysisk stand enn sin storebror. Begge er sønner av militærlederen Lord Randyll Tarly som tvang Samwell til å velge mellom å tjene «The Nights Watch» eller dø for at Dickon skulle kunne være lordens arving.

I slutten av sesong 5 velger Samwell å forlate Castle Black sammen med jenta Gilly for å dra til Oldtown og studere.

Les også: Er «Game of Thrones»-karakteren virkelig død? (OBS: Spoiler-advarsel)

Den britiske skuespilleren Freddie Stroma har i tillegg til «Game of Thrones» også satt sitt navn på flere andre kjente produksjoner. Han har hatt rollen som Cormac McLaggen i de tre siste filmene om Harry Potter, samt medvirket i «Pitch Perfect» og «Pitch Perfect 2». I USA er han mer kjent for sin rolle i TV-serien «UnREAL», og vil mest sannsynlig også dukke opp i seriens andre sesong.

Stroma følger i rekken av flere skuespillernavn som har blitt bekreftet til en ny sesong av «Game of Thrones».

Les også: Hundrevis av barn får navn fra «Game of Thrones»

Ny danske aktuell

En av dem er danske Pilou Asbaek (33), som nok mange kjenner fra TV-serien «Borgen». HBO har bekreftet at han skal spille Euron Greyjoy, melder Express.

NY KARAKTER: Danske Pilou Asbaek er med i sesong seks av «Game of Thrones». Her er han fotografert i Venezia i forbindelse med filmen «Krigen». Foto: Tiziana Fabi , Afp

Flere har spekulert i at familien Greyjoy vil få en større rolle i den nye sesongen som starter i april.

VG+: Asbæk: – Jakob Oftebro er «beyond sexy»

33-åringen er ikke den eneste danske skuespilleren som har hatt en rolle i «Game of Thrones»: Birgitte Hjort Sørensen (33) høstet ros fra flere store internasjonale medier etter at hun hadde en sentral rolle i den åttende episoden av sesong fem.

Stjernespekket sesong

I starten av august ble det kjent at Ian McShane, kjent fra blant annet «Deadwood» og «Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides», har fått en rolle i serien. Hvem han skal spille og hvor viktig karakteren blir er fremdeles hemmelighetsstemplet.

Samtidig kom nyheten om at veteranen Max von Sydow skal spille Three-Eyed Raven, en mystisk veileder for Bran Stark, som så vidt ble portrettert av en annen skuespiller i slutten av sesong 4.

Von Sydow er er kjent fra filmer som «Eksorsisten», «Minority Report» og «Shutter Island». Han blir i desember også å se i den nye «Star Wars»-filmen «Episode VII – The Force Awakens».

Les også

Mer om

  1. Game of Thrones
  2. Hollywood

Flere artikler

  1. Her er de nye «Game of Thrones»-fjesene

  2. Game of Thrones-skuespiller om rollen: – Han tenner på makt

  3. «Game of Thrones» trues av brexit

  4. «Game of Thrones» henter inn skuespillerveteran

  5. «Game of Thrones»-skuespiller tok det personlig da rollefiguren ble drept

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder