NEDTUR: Signe Schineller og Kåre Brustad skulle hjelpe boligselgere med å få fart på salget. Foto:TVNORGE,

Krise for «Boligkrise» - tas av skjermen

TVNorge har laget TV om boligfiaskoer, men ender selv opp som flopp. Etter bare to episoder er det over for «Boligkrise».

  • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fem år gammel

Serien, hvor eiendomsmeglerne Øysten Edsbergløkken og Kåre Brustad sammen med interiørstylist Signe Schineller skulle hjelpe fortvilte boligselgere, tas av plakaten. Det melder TV Norge på programseriens Facebook-side i ettermiddag.

«Boligkrise har dessverre ikke klart å fange så mange seere som vi skulle ønske. Vi er en kommersiell TV-kanal og er avhengige av å levere gode seerandeler slik at vi kan hente inn inntekter fra våre annonsører. Det er disse inntektene som er med på å finansiere nytt og spennende innhold» lyder det i meldingen fra TV-kanalen, som beklager overfor de seerne som faktisk har fulgt med på boligprogrammet.

«Vi lover å sette den på igjen ved en senere anledning», skriver TVNorge.

Programmet hadde premiere onsdag for litt over to uker siden. Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge, forteller til VG at «Boligkrise» kun har fristet rundt 100.000 seere, og det holder ikke mål.

Svensk kjøpesenter inn

– Vi gjør derfor umiddelbare grep. Programmet tas av, og vi erstatter det med den populære, svenske kjøpesenterserien «Ullared», som tidligere har levert sterke tall på ukedager, opplyser Skoland.

Han mener noe av den lave seerresponsen skyldes spesielt stor konkurranse fra statskanalen nå på nyåret.

– NRK har fått en fin start på året, med «Anno», «Tungtvannet» og vintersport. Det merker både vi og de andre kommersielle kanalene, og det tar litt tid å få opp dampen igjen, forklarer Skoland.

– Derfor er det viktig at vi tar grep når produksjoner ikke leverer sterke nok tall. 100.000 seere på en ukedag er ikke et tall vi er fornøyde med.

TVNorge håper på lysere tider og ser fram til at vinteren er over.

– Vi ligger litt bak skjemaet så langt denne måneden, men det er fortsatt tidlig i mars. Vi håper å komme opp i ønsket fart i løpet av de neste ukene. Da er det også slutt på vinteridrett på NRK.

FLOPP ELLER SUKSESS? Slik måles TV-tallene

Les også

Mer om

  1. Medier
  2. Reality-TV
  3. Boligmarkedet
  4. Bolig

Flere artikler

  1. «Paradise»-fall for TV 3

  2. 1/3 av seerne sviktet: Nakendating strippet for seere

  3. Nedtur for «Alt for Norge»

  4. TVNorge forsvarer jeger-TV

  5. «Stjernekamp» vant knepent over «Skal vi danse»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder