KLARE: Cecilie Steinmann Neess og Jakob Schøyen Andersen er klare til å starte med forberedelsene til årets «Gullruten».

KLARE: Cecilie Steinmann Neess og Jakob Schøyen Andersen er klare til å starte med forberedelsene til årets «Gullruten». Foto:Svein Bringsdal/ TV 2,

Disse skal lede «Gullruten» 2015

I år blir programlederrollene under Gullruten fylt av
komikerne Cecilie Steinmann Neess (27) og Jakob Schøyen Andersen (25). Ingen av dem har noensinne gjort noe lignende.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

De to siste årene er det de noe mer rutinerte komikerne og skuespillerne Henriette Steenstrup og John Brungot som har loset TV-seerne gjennom prisutdelingen.

VG kan i dag avsløre at i år satser TV 2 ungt, og med det hentet inn komikerne Cecilie Steinmann Neess (27), kjent fra stand up-showet «Latter på Latter», TV-programmet «Kollektivet» og «Løvebakken», og Jakob Schøyen Andersen (25) som for mange er kjent som Dynamitt-Harry i «Olsenbanden Jr.»-filmene og «Kollektivet».

– Det er helt surrealistisk at TV 2 spurte oss om å gjøre denne jobben. Jeg fikk en sånn «nå skjer det»-opplevelse: Tenk å skulle overta kjolene, som må legges opp en del, og penskoene til Dorthe! Rett etter jeg fikk beskjeden, gikk jeg inn på Google og søkte på «hvordan bli bedre til å gå i høye hæler». Det blir nok min største utfordring, forteller Steinmann Neess til VG.

– Jeg synes det er fantastisk kult at TV 2 vil gi Cess og meg denne muligheten. Vi føler oss beæret, og lover at summen av oss i det minste vil bli en halv Truls Svendsen, sier Andersen.

SHOWET: Cecilie Steinmann Neess hadde i 2013 showet «Latter på Latter» sammen med Linn Skåber og Hege Schøyen - som for øvrig er moren til hennes mannlige Gullruten-programlederkollega. Foto:John Andresen/ STAND UT NORGE,

Har drømt om dette

Den nye komikerduoen har ingen erfaring fra tidligere med å lede et slik stort show.

– I drømmene mine har jeg gjort dette opp til flere ganger, og da er det stående applaus. Nå staser jeg på samme oppskrift som i søvne, og håper at publikum, de nominerte og folket der hjemme er like sjenerøse i virkeligheten som de er i drømmene mine, sier Steinmann Neess.

– Jeg har ikke ledet så mye som en yogatime en gang, men i fjor delte jeg ut en «Gullrutens fagpris» så jeg har en slags anelse hva jeg går til. Det blir virkelig spennende, og jeg gleder meg masse, forteller den nye mannlige programlederen.

PREMIERE-KLAR: Jakob Schøyen Andersen på premieren av «Olenbanden jr.» for 12 år siden. Foto:Magnar Kirknes,VG

25-åringen forteller at det er flere TV-programmer som må stålsette seg for harselas fra øverste hylle.

– Vi ønsker å lage et «Gullrute»-show som vil glede gode, gamle fans, men som også får ungdommen til å trekke vekk fra gatene, inn foran TV-en og tenke «jøss, prisutdelinger er jo hipt!».

– En snert av humor

Steinmann Neess lover seerne at de skal levere ekte «Gullruten»-stil:

– Det blir en god blanding av glam og tøys. Vi følger etter John og Henriette som gjorde en formidabel jobb med å ta over etter Dorthe, så det er veldig deilig at de har lagt litt føring på hvordan komikere også kan naile showet!

«Gullruten» går i år av stabelen 9. mai i Bergen. TV 2s programdirektør Jarle Nakken sier til VG at TV-kanalen gleder seg til å se komikerne stå på scenen under showet:

– Cecilie og Jakob er begge komikere som på tross av sin unge alder har vært lenge i TV 2 , og som har et stort publikum. Programlederne skal løftes inn i den formen vi kjenner som «Gullruten», og lede showet med stil, glamor, verdighet og en snert av humor.

Tirsdag klokken 10.00 blir alle «Gullruten»-nominasjonene offentliggjort. Men allerede fra tisdag klokken 07.00 kan VG-leserne stemme på sin favoritt blant TV-kjendisene som er nominert til «Publikumsprisen».

Følg pressekonferansen direkte på VG fra 09.45!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder