NYE STJERNER: Deltakerne til årets «Stjernekamp» presenteres. Vokalist Eddie Guz var ikke med under pressekonferansen. Fra venstre: Anita Skorgan, Charlotte Kristiansen, Mohamed «Mo» Abdi Fahri, Reidun Sæther, Nora Foss Al-Jabri, Paul Hansen ,Unni Wilhelmsen, Jørn Hoel, Lars Erik Blokkhus Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: ,

Disse kjemper for «Stjernekamp» i lørdagskrigen

Anita Skorgan: - Blir litt skummelt

Anita Skorgan (54) er en av ti deltakere som skal delta i NRK programmet «Stjernekamp» til høsten.

  • Felicia Alvsing
  • Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Tirsdag, under en pressekonferanse på Marienlyst, ble de nye deltakerne i «Stjernekamp» offentligjort. De ti deltakerne som skal kjempe mot hverandre for å bli «Norges beste entertainer» er:

POPULÆR: Anita Skorgan : TROND SOLBERG/VG. Foto:Trond Solberg,VG

* Anita Skorgan (54) kjent låtskriver og artist. Var gift med Jahn Teigen, og deltok på TV-programmet «Hver Gang Vi Møtes» i fjor.

* Lars Erik Blokkhus (40) mest kjent som vokalist og gitarist i rockebandet Plumbo som vant Spellemann i 2012 for «Årets hit» med sangen «Møkkamann»

* Charlotte Kristiansen (17) mest kjent som Raylee, er fra Tromøya. Hennes første singel ble produsert av Rene Dif – kjent fra Aqua.

* Edwin Pinilla Gustoff (40) mest kjent som Eddie Guz. Er vokalist i det norske rockebandet The Carburetors. Har tidligere sunget i heavymetal-bandet Chrome Division.

* Paul Hansen (33) musiker fra Haugesund, best kjent fra bandene Vamp og Cortina.

* Nora Foss Al-Jabri (18) kjent barnestjerne. Har sunget hos Oprah Winfrey og vært med i Melodi Grand Prix.

* Reidun Sæther (33) musikalartist og tidligere Melodi Grand prix-deltager.

* Mohamed «Mo» Abdi Farah (21) slo gjennom som artist etter å ha deltatt i X-factor i 2010. Var i år deltaker på Melodi Grand Prix med sangen «Heal».

* Unni Wilhelmsen (43) kjent låtskriver og artist. Ble Di Derre sin nye gitarist i fjor.

* Jørn Hoel (57) kjent musiker og låtskriver deltok i Melodi Grand Prix i i 1986 med låten «Inkululeko», ble blant annet kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen i 1987.

Fascinerende konsept

Unni Wilhelmsen er skeptisk til å være med i TV-konkurranser. «Stjernekamp» fikk henne på andre tanker:

- Jeg har alltid klart å unngå slike konkurranser. Jeg liker det ikke. Jeg mener at det å konkurrere i musikk er selvmotstridende, men så tenkte jeg at jeg får være litt rampete med meg selv, og si ja, sier hun til VG.

Mohamed «Mo» Abdi Farah ønsket å være med fordi han mener «Stjernekamp» skiller seg ut:

- Jeg ble fascinert av konseptet. Det er annerledes enn alt annet som går på TV. Det blir en utfordring, men jeg liker å ta sjanser, forteller Farah.

Midt i blinken

Anita Skorgan har selv fulgt programmet, og synes det blir spennende å få prøve seg:

- Jeg liker alt av musikk, så dette blir midt i blinken for meg. Men litt skummelt blir det jo, med tanke på direktesendinger og alt, sier Skorgan.

«Stjernekamp» er inne i sin tredje sesong. Silya Nymoen vant forrige sesong foran Blacksheep-vokalist Agnete Kristin Johnsen.

Med opp mot 750.000 seere, har «Stjernekamp»-deltakerne tatt et solid grep om lørdagskvelden i de norske TV-hjem. Fjorårets finale ble sett av over en million seere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder