Ronn «Ridge» Moss til VG Nett: - Ekstremt trist

TAS AV I NORGE: Katherine Kelly Lang (50) og Ronn Moss (59) har spilt av-og-på-paret Brooke og Ridge i TV-serien Glamour i 24 år. Serien spilles fortsatt inn i USA, men norske fans må belage seg på å ta farvel med såpestaben. Foto: TVNorge

TVNorge kutter «Glamour» - forberedt på rabalder

(VG Nett) TVNorge vet at de skuffer fansen enormt når de nå tar såpeserien «Glamour» av lufta etter 19 år.

Artikkelen er over åtte år gammel

The Bold and the BeautifulTVNorge

TV-kanalen understreker at det ikke har vært noen enkel beslutning å ta. «Glamour (The Bold and The Beautiful)» er den serien som har gått desidert lengst på TVNorge, men nå er det slutt.

Årsaken er sviktende seertall. Mens nærmere 60.000 nordmenn fulgte det glamorøse motelivet i Los Angeles for ti år siden, er det nå kun 19.000 faste seere.

Slutt før desember

- Vi vet at nyheten om kuttet vil bli møtt med stor skuffelse fordi fansen er så trofast, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride, til VG Nett.

TVNorge sender sin aller siste episode av Glamour onsdag 30. november klokken 11.45.

«Ridge» og «Brooke» skuffet

I «Glamour»-leiren i Los Angeles har nyheten om TVNorge-beslutningen fått dyster mottakelse.

Skuespiller Ronn Moss (59), som har spilt rollen som motekongen Ridge Forrester i 24 år, skriver i en tekstmelding til VG Nett:

- Vi er ekstremt triste over å høre dette. Takk til alle fans som har fulgt oss opp gjennom årene. Vi håper å kunne finne en annen TV-kanal i Norge snart.

Katherine Kelly Lang (50), som spiller kona Brooke Logan, føyer optimistisk til:

- Vi elsker våre norske fans, og vi får ofte brev fra dem og meldinger på Facebook. Tusen takk for all støtte. Vi er snart tilbake!

LES OGSÅ: FANS I SORG - FØLER SEG SVIKTET

Artikkelen fortsetter under bildet.

FAVORITTKONA: Katherine Kelly Lang og Ronn Moss har spilt sammen siden 1987. Foto: TVN


I USA gikk den første episoden av «Glamour» på lufta i 1987. I 1993 startet TVN å sende serien, som med sine 30 millioner tilskuere verden over er tidenes mest sette såpeeventyr.

- Vi må ta konsekvensen av at seertallet har sunket så drastisk, selv om vi er klar over at det blir rabalder. Folk vil ønske å få utløp for frustrasjonen, og det har vi stor forståelse for, sier McBride.

Er du «Glamour»-fan? Si din mening om TV-kuttet i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Du kan også si din mening på Rampelys' Facebook-side

Ekstra bemanning på sentralbordet

TVNorge setter ekstra ressurser inn på sentralbordet for å håndtere pågangen de forventer fra frustrerte og indignerte TV-seere.

SÅPEVETERANER: John McCook (67) og Susan Flannery (72) har spilt rollene som Eric og Stephanie Forrester i «Glamour» siden 1987. Foto: TVNorge

TV-kanalen har en viss erfaring. Da de i sin tid gikk fra å sende «Glamour» på kveldstid til dagtid, var seerne i harnisk. Det var de også da TVNorge bestemte å kutte reprisene. Ikke minst ble det ramaskrik da TV-kanalen bestemte seg for å ta igjen det meste av forspranget til det amerikanske sendeskjemaet ved å hoppe fem år fram i tid.

Ber om nåde

Nå håper TVNorge at fansen viser nåde.

- De som sitter på sentralbordet er veldig snille. Vi håper de blir skjermet for fansens vrede. Vi kommer også til å opprette en kondolanseprotokoll på tvnorge.no , hvor seerne skal få uttrykke sin mening. Som et lite plaster på såret planlegger vi nettprat med noen av skuespillerne i serien, og det blir gravøl og minnstund for et knippe av de mest ihuga tilhengerne, forteller McBride.

Da VG Nett intervjuet skuespillerne i «Glamour» i vår, var både de og fansen lykkelig uvitende om den snart forestående avskjeden. Les alle intervjuene her:

Såpekongen «Ridge»: - Vil holde konsert i Norge
«Eric»: - Jeg blir i «Glamour» til de må bære meg ut!
Norske Ragnhild frykter «Glamour»-slutt
«Glamour»-Brooke: - Derfor svermer vi ikke privat

TVNorge er klar over at rivaliserende TV-kanaler nå kan komme til kaste seg over serien de selv vraker.

- Når vi sier den fra oss, så må vi være forberedt på at andre snuser. Lykke til, sier vi da.

Kan bli nett-TV

TVNorge har vurdert å sende «Glamour» på sine nettsider i stedet for på TV.

- Vi er i forhandlinger om rettigheter, men har fått signal om at det tidligst vil bli tatt en avgjørelse om dette på nyåret.

LES OGSÅ: «Glamour» vant for beste TV-såpe

I stedet for «Glamour» skal TVNorge nå gå over til et nytt såpeprosjekt - om enn i mer bokstavelig form. Fra 1. desember er det den britiske serien «Ekstrem rengjøring» som tar over sendetiden.

KOLLEGER: Ronn Moss, Heather Tom, Winsor Harmon og Jennifer Gareis spiller Ridge, Kate, Thorne og Donna i «Glamour». Foto: WENN

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder