GJØR COMEBACK: Michael J. Fox har hatt Parkinson i over 20 år, men trosser sykdommen og kommer tilbake på skjermen. Foto: AP.

Fox gjør comeback etter tolv år: - Måtte ta muligheten

Michael J. Fox har fått kontroll på sykdommen - klar for ny sitcom-hovedrolle

(VG Nett) 80-tallsstjernen Michael J. Fox (51) har fått så god kontroll på Parkinson-symptomene at han igjen er klar for en ny TV-serie - tolv år etter siste hovedrolle.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Parkinsons sykdomMichael J. Fox

I den nye komedien spiller 51-åringen en Parkinson-syk trebarnsfar, slik at han kan bruke sykdommen til sin fordel.

Det er tolv år siden Fox gjorde sin siste TV-hovedrolle i «Spin City». Nå føler han seg imidlertid i fin form, og klar for mer enn bi- og gjesteroller i diverse serier.

- Jeg følte meg bare bedre, og medisinene fungerer bra. Så da tenkte jeg bare at jeg måtte ta muligheten. Jeg våkner opp hver dag og føler meg bra, og hadde jeg ikke gjort dette, hadde jeg kastet bort dager istedenfor å gjøre det jeg burde gjøre, sier Fox til nyhetsbyrået AP.

Les også: Michael J. Fox i ny hovedrolle

Fox er kjent fra TV-serier som «Spin City» og «Family Ties» samt filmsuksessen «Tilbake til fremtiden», og har vunnet både Golden Globe- og Emmy-priser.

Manusforfatter i «Cougar Town», Sam Laybourne, er mannen som har skrevet manuset til Fox' nye - foreløpig navnløse - sitcom-serie.

- Jeg er veldig spent. Det er en god idé og en herlig gjeng jeg jobber med. NBC har vært veldig støttende til ideen, og åpenbart vist at de er villige til å ta en sjanse med oss, sier Fox til AP.

51-åringen fikk diagnosen allerede i 1991, men innviet først offentligheten i sykdommen i 1998. Han var da på høyden av sin karriere. Den nye TV-serien har etter planen premiere til neste år.

Parkinson er en såkalt nevrodegenerativ sykdom, som kan forårsake utydelig tale og nedsatte motoriske evner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder