SYK: Den ene av de berømte Olsen-tvilliingene fra TV-serien «Under samme tak» skal være rammet av flått-sykdommen borellia, melder internasjonale medier.
SYK: Den ene av de berømte Olsen-tvilliingene fra TV-serien «Under samme tak» skal være rammet av flått-sykdommen borellia, melder internasjonale medier. Foto:Siri Pallesen/vgtv,

- Barnestjerne rammet av flåttsykdom

TV

Barnestjernen Ashley Olsen skal være rammet av flåttsykdommen borrelia.

Publisert: Oppdatert: 12.05.15 10:57

I følge OK Magazine som omtalte denne saken først, skal den ene av de brømte Olsen-tvillingene fra den en gang så populære TV-serien «Under samme tak» være svært syk.

– Når hun har kommet på jobb de siste månedene har hun sett blek og herjet ut. Hun har fått diagnosen og sykdommen gjør henne bare dårligere, skriver OK Magazine.

Dersom det stemmer at hun er rammet av borrelia deler hun skjebne med den norske TV-stjernen Lars Monsen, som har slitt med sykdommen etter å ha blitt bitt av flått. Monsen har også vært svært kritisk til norsk helsevesen og behandlingen han har fått.

– Det siste året har vært en kamp for å bli frisk, og det største hinderet på veien er det norske helsevesenet, uttalte han blant annet etter at hans legen hans ble fratatt autorisasjonen i 2013.

Familien til den avdøde TV-kjendisen Lars Jacob Krogh fryktet at han døde av et flåttbitt i 2007.

I forrige måned stod artisten Avril Lavigne frem i People Magazine og fortalte om hvordan hun hadde kjempet seg tilbake til livet etter å ha blitt rammet av den alvorlige sykdommen.

– Det føltes som om jeg ikke kunne puste, jeg klarte nesten ikke å røre meg og var sengeliggende i flere måneder, fortalte hun til det amerikanske magasinet.

«Under samme tak», som serien het på norsk, hadde premiere i 1987, og den rullet og gikk helt til 1995. Nå er barnestjernene for lengst voksne, og de andre hovedrolleinnehaverne har fått en god dose grått hår. Likevel har det stadig vekk vært spekulert i et comeback og nye episoder og like etter påske bekreftet Netflix at kanalen nå børster støv av rollefigurene. De nye episodene kommer i 2016.

Men om de berømte Olsen-tvillingene Mary-Kate og Ashley som de siste årene har hatt mer fokus på mote enn på skuespillerjobben, er foreløpig uklart. De to besøkte forøvrig Norge i forbindelse med lanseringen av et samarbeid med en norsk kleskjede i 2013.

– Stilen til norske kvinner er nok litt enklere enn den typiske amerikanske stilen. Litt mer minimalistisk, sa Ashley i et VG-intervju (krever innlogging).