Utskjelt vaksinemotstander blir nye Ninni i «Hotel Cæsar»

Etter å ha blitt stemplet som «barnemorder» synes den profilerte vaksinemotstanderen og skuespilleren Sølje Bergman det er godt komme tilbake på jobb igjen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Torsdag debuterer hun som den nye Nini Anker Hansen i Hotel Cæsar.

– Jeg har stor sans for å gjøre denne rollen. Ninni har en kul historie. Hun er en atypisk Cæsar-profil, sier Sølje Bergman til VG.

Etter å ha «sittet» fengsel siden 2004, gjør Ninni nå sin entre på hotellet og blir ikke akkurat mottatt med åpne armer. Torsdag kveld er det nemlig sesongavslutning på Norges lengstlevende såpeserie. Dermed har vi vært igjennom 31 sesonger og som seg hør bør skjer ikke det uten spenningsmomenter som kan holde interessen oppe gjennom en lang sommer.

UTSKJELT: Etter å ha stått frem som vaksinemotstander på bloggen sin ble trebarnsmamma Sølje Bergman omtalt som alt fra «barnemorder» til et «historieløst menneske». Foto:Patrick da Silva Sæther,VG

– Jeg ser jo på Cæsars fan-sider at det er mange som gleder seg til at Ninni skal komme tilbake, men mange er skeptiske til at hun kommer tilbake som en person. Men det tror jeg skal gå bra. Det er tross alt såpass lenge siden Henriette Lien forsvant ut av serien. Det er ikke noe som skjer over natten akkurat. Ninni har dessuten beholdt krøllene og jeg har fått krøllet håret mitt hver dag i et halvt år, fortsetter Sølje Bergman.

Les også: Han er «hatet» av «Cæsar»-fansen

Torsdag kveld blir Juni mildt sagt sjokkert når hun åpner brevet fra kriminalomsorgen. En kvinne gjør seg klar til å bli løslatt fra Bredtveit kvinnefengsel. Det er Ninni.

– Vi spilte jo inn deler av torsdagens episode på Bredtveit, det gjorde dypt inntrykk å møte innsatte og voktere. Men nettopp det at Ninni har sittet inne så lenge, hun hadde en gutt på to da hun ble satt inn, gir meg mye å spille på i denne rollen, sier Bergman.

Les også: «Cæsar»-stjerne ble syk av å spille syk

Hun legger ikke skjul på at hun synes det er godt å være tilbake igjen som skuespiller etter å ha stått i vaksinekampens hete.

– Jeg ble skjelt ut etter noter med oppfordringer som å «få den dama av skjermen». Da det gikk så langt som til personmobbing, trakk jeg meg ut av debatten. Det ble helt feil. Nå gleder jeg meg til å være tilbake på Hotel Cæsar til høsten, sier Sølje Bergman.

Men det visste hverken hun eller noen av de andre skuespillerne i serien helt sikkert, da de feiret at årets vårsesong var ferdig innspilt i februar, TV 2 hadde på det tidspunktet enda ikke bestilt nye episoder.

Men i begynnelsen av mai kunne fansen puste lettet ut. Det blir flere Cæsar-intriger på TV 2 til høsten.

– Det at en innspillingspause sammenfalt med vår årlige vurdering av Cæsar har fått ryktebørsen til å gå varm, men ryktene om Hotel Cæsars død er sterkt overdrevet, uttalte TV 2s dramasjef Christopher Haug.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder