Tarjei Strøm til TV 2 for å
lede nyutviklet talentprogram

Til høsten leder NRK-profilen (37) et nytt talentprogram som
ligger både hjertet og navnet nært.

  • Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

TV 2 har de siste årene hatt forskjellige talentprogrammer som «The Voice», «X Factor», «Idol» og «Norske Talenter» som en viktig del av sin fredagsunderholdning. Nå kommer det nyutviklede programmet «The Stream», ledet av musiker og tidligere NRK-profil Tarjei Strøm.

– Tiden var inne. Jeg har vært i P3 og P13 en stund, og det var på tide å gjøre noe litt eget. På noen måter er det litt trist, men det er deilig med litt forandring, også, sier 37-åringen om å forlate statskanalen til fordel for konkurrenten TV 2.

– Det ligner mistenkelig på overgangen til en annen bergenser med skjegg og tatoveringer?

– Ha, ha. Jeg er bare litt dårligere enn ham til å danse. Stian Blipp er en helt topp type, og en inspirasjon å se på TV. Men det er noe med det, vestlendingene som kommer over fjellet, smiler Strøm.

Han har vært tilknyttet NRK siden 2008, men følte han måtte gripe sjansen hos TV 2 da den dukket opp.

– Jeg tror veldig på dette selv. Det følger en formel jeg føler er slik det er i dag. At du blir oppdaget på nettet fra gutte- eller jenterommet til å være en stor artist, sier Tarjei Strøm.

På gutterommet

Han slo gjennom som trommeslager for Ralph Myerz and the Jack Herren Band, og har siden spilt med blant andre Datarock, Magnet og Lars Vaular. Gjennom musikken har han kommet inn på TV og radio, og Strøm føler det nye konseptet er nært hans hjerte.

Programmet er lagt opp slik:

Frem til 1. mai kan de som ønsker laste opp sin musikk på programmets nettsider.

SATT HJEMME: Kyrre Gørvell-Dahl, bedre kjent som Kygo. Foto: Krister Sørbø , VG

Her vil plateselskapene Warner Music, Sony Music og Universal Music følge med på videoene som kommer inn.

De 100 artistene med de mest strømmede sangene skal opptre foran plateselskapene, som velger seg tre artister hver som de vil satse på. Disse ni artistene vil bli med til de direktesendte finalerundene i programmet, som TV 2 og Monster har utviklet selv.

På samme måte som Kygo og Justin Bieber har blitt oppdaget, skal TV2 oppdage nye talenter via internett.

– Kygo satt på gutterommet hjemme i Fana, han var jo ikke på noen audition. Der man i andre programmer har én sjanse på å vise sitt beste, har søkerne her mulighet til å laste opp den sangen de er mest fornøyd med, forteller Strøm.

–Glad jeg ikke skal levere ni hits

De ni utvalgte finaleartistene lanserer en ny singel i hver direktesending. Antall strømminger legges sammen med publikumsstemmer – og den med dårligst sammenlagt resultat ryker ut.

HADDE STILT STERKT: Tarjei Strøm tror Astrid Smeplass kunne gjort det bedre i TV 2s nye format enn i Idol, der hun fikk en femteplass. Foto: Jan Petter Lynau , VG

En artist som Astrid Smeplass, som røk ut på femte plass i «Idol» da hun var deltaker, ser TV 2 for seg at ville hatt større mulighet i en slik konkurranse.

– Disse reglene gjør det lettere å skape reelle stjerner, mener han.

Men det er bare strømmingene fra den foregående uken som teller i direktesendingene – ikke tidligere låter i finalerunden.

– Jeg kjente jeg ble glad for at jeg ikke skal levere ni hits i løpet av høsten. Du må levere, og derfor har vi mentorer som representerer hvert plateselskap som skal hjelpe dem, sier han, og understreker at det foreløpig er uklart hvem som skal være mentorer.

Til slutt står man igjen med én vinner.

– Men allerede fra start har vi ni signerte artister som gir ut offisielle singler. Dette programmet starter der de andre slutter, mener programlederen.

«Tregt» gjennombrudd

Strøm slo selv gjennom på den «trege» måten med Ralph Myerz and the Jack Herren Band.

– Vi spilte konserter og måtte vinne over publikum. Det var en veldig fin vei å gå, men sett i dagens lys er det en mye mer ineffektiv måte. I dag går ting mye fortere. Når noe først går viralt på nett nå, blir det kjent for flere, fortere enn før, forteller han.

Husker du? P3-Ronny drakk seg full på jobb

Internettsiden til «The Stream» kan minne om NRK sitt konsept «Urørt», hvor ukjente artister laster opp sine sanger, og konkurrerer om først å bli «ukas Urørt», deretter «årets Urørt».

I YNGRE DAGER: Tarjei Strøm (t.h.) sammen med bandkollegaene i Ralph Myerz & the Jack Herren Band,Thomas Lønnheim og Erlend Sellevold. Bildet er tatt i 2005. Foto: Roger Neumann , VG

Strøm mener blant annet det at plateselskapene kommer inn så tidlig i prosessen skiller det fra NRK-konseptet.

– Også i «Urørt» kommer plateselskapene inn i sluttfasen. I dette programmet er de med helt fra sangene lastes opp på nettsiden, forklarer Strøm

Band, produsenter, DJ-er, soloartister og duoer i alle sjangre kan laste opp sine bidrag på nettsiden.

– Endelig kan også rockeband være med, smiler Strøm.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder