FIKK IKKE SPARKEN: Etter å ha ventet siden før jul kunne Jeanette Bretteville slippe jubelen løs etter at hun ble valgt som «Kandidaten» av Inger Ellen Nicolaisen direkte på TVNorge i går. Foto: Annemor Larsen
FIKK IKKE SPARKEN: Etter å ha ventet siden før jul kunne Jeanette Bretteville slippe jubelen løs etter at hun ble valgt som «Kandidaten» av Inger Ellen Nicolaisen direkte på TVNorge i går. Foto: Annemor Larsen

Jeanette fikk toppjobben

... og en mill. i lønn

TV

På direkten i går kveld bestemte Inger Ellen Nicolaisen at Jeanette Bretteville ble «Kandidaten» på TVNorge, som får lederjobb i Nikita-konsernet og en årslønn på en million kroner.

Publisert:

Jeanette og hennes motkandidat Tone Nygård har ventet siden 6. desember i fjor på avgjørelsen.

- Jeg visste jeg ville vinne, sier 35-åringen fra Oslo til VG.

Men likevel - hun er den første til å innrømme at så sikker har hun ikke vært hele tiden.

- Det har vært en nervepirrende ventetid. Det har gått veldig opp og ned. Man har jo fått ukentlige påminnelser hver eneste mandag. Den ene uken var jeg sikker på at Tone skulle vinne. Den neste var jeg like sikker på at det var jeg som skulle få jobben hos Nikita, sier Jeanette.

Hudpleiekjede

Hun visste ikke engang hvilken jobb hun skulle få. Bare at det var en topplederstilling i Nikita - og at årslønnen er en million kroner. I går ble det klart at hun skal bygge opp en helt ny hudpleie- og velværekjede, Nikita Relax. 30 butikker skal etableres, 200 mennesker skal ansettes, og et betydelig antall millioner kroner skal investeres. Målet er å omsette for 150 millioner kroner i året.

- Nå som jeg vet hva jeg skal gjøre, kan jeg nesten ikke vente med å komme i gang. Dette er jo drømmejobben. Jeg er så lettet, og jeg er så glad, sier Jeanette Bretteville.

Hun er bosatt på Voksenkollen på Oslo vest, er gift med Finn Laake, som til daglig arbeider i bank. Ingen barn, men en gris som kjæledyr.

Skilte seg ut

- Det passer meg veldig bra. Hadde jeg hatt en hund, måtte jeg jo gått tur med den hver eneste morgen, og det orker jeg ikke, sier Jeanette med et lurt smil.

Nikita-gründer, og Norges svar på Donald Trump, Inger Ellen Nicolaisen så tidlig at Jeanette Bretteville skilte seg ut som en av de mest aktuelle kandidatene.

- Men jeg tok ikke min endelige avgjørelse før mandag kveld, sier Inger Ellen Nicolaisen. Allerede i dag begynner hverdagen for Jeanette.

Til tross for at det var en stor fest på Oslo Plaza i natt, var de første møtene berammet til 07.30.

- Nå skal hun først bli kjent med Nikita-konsernet. Deretter reiser Jeanette og jeg en bort en uke, slik at jeg kan sette henne ordentlig inn i planene våre for Nikita Relax, så langt som vi er kommet med dem, sier Nicolaisen, som er svært fornøyd med responsen og profileringen av Nikita-kjeden som en følge av TV-serien.

- Og ikke bare det, jeg har fått mye positiv omtale i utenlandske blader som også har skrevet om dette, legger hun til.

Her kan du lese mer om