«Farmen»- vinner Bjørn Tore: - Jeg levde i et gjelds-helvete

TV

HVALER (VG) Bjørn Tore Bekkeli (31) var nesten personlig konkurs da han ble deltager i «Farmen» på TV2. I går kveld ble alle hans problemer løst.

Publisert: Oppdatert: 05.01.16 09:32

- Dette er bare så bra! sier han om festen. Nå er det slutt på hemmelighetskremmeriet.

Gjeldsslaven fikk både hus og bil som vinner av TV2s virkelighets-TV-serie. Verdien på premien er over 1,3 millioner kroner. Nå selger han huset for å betale gjelden.

Ny start

- Jeg levde i et gjeldshelvete i fem år. Så ble det løst på dagen. Det kan ikke forklares. Det gir meg en mulighet til å starte på nytt. For meg er 1,3 millioner kroner hele verden - det er alt. Jeg får tilbake hverdagslivet mitt, forklarer en tydelig beveget Bjørn Tore Bekkeli.

VG møtte Bjørn Tore og hans familie i barndomshjemmet på idylliske Hvaler. Her forklarte han hvorfor han betraktet «Farmen» som et sjakkspill med levende mennesker, om hatbrevene fra TV-seerne og hvorfor han «solgte» kjæresten sin til Se og Hør.

Bjørn Tore har nemlig fått nyte godt av kjendisbladets velfylte lommebok. Han har fått ta med samboeren på gratistur til USA, og snart blir det romantisk tur til Bali på Se og Hørs regning.

- Og for dette får Se og Hør enerett på kjæresten din?

- Det er riktig. Der traff du spikeren på hodet. Jeg presset litt på, og de åpnet lommeboken. Bare flybillettene for to personer til USA beløper seg vel til mellom 20000 og 25000 kroner. Dessuten ble regningen på leiebilen svimlende. Se og Hør hadde gitt full credit på leiebil, og da lyste det dollar i øynene til dem som leide ut. Så vi gikk rett til gullisten, og vi leide den børsa. En Jaguar XJ8. Så eksklusiv at den ikke var kjørt av andre, sier Bjørn Tore om den svært vellykkede USA-turen.

Lånte penger

Før han ble millionær og kjendis i TV2s suksesserie «Farmen», hadde han en svært vanskelig tid rent økonomisk:

- Det startet for fem år siden. Jeg var norsk agent for et skate- og snowboardfirma. Det gikk veldig bra. Jeg solgte for over 30 millioner på tre år. Men jeg fikk aldri noen penger fra firmaet. Så jeg lånte penger overalt for å drive videre. Til slutt skyldte firmaet meg 1,8 millioner kroner i provisjoner. Da gikk de konkurs. Banken tok alt, og jeg tapte alt, sier Bjørn Tore, som hadde en gjeld på 450000 kroner etter å ha jobbet 18-timersdager i tre år.

- Drømmen var knust, forteller han.

Likevel har han klart å bygge opp et nytt firma. Men han er ikke blitt rik. Det er han blitt først nå.

Spilte psykopat

Han har ikke vært mors beste barn på TV-skjermen. Mange har stemplet ham som psykopat etter hans rasende oppgjør med både Olav og Bente i «Farmen».

Men selv sier han at han gjorde det for å vinne spillet.

- «Farmen» er verdens kuleste spill med levende mennesker som spillbrikker. Så alt jeg gjorde, var en bevisst strategi. Jeg var psykopat overfor Olav for å få ham til å velge meg som førstekjempe, forklarer Bjørn Tore, som på den måten kunne bli kvitt en av de andre konkurrentene i spillet.

- Uten uvenner kommer man ikke langt i dette spillet. Ved å være ekkel mot Bente fikk jeg henne til å tenke på andre ting enn strategi. Hun tenkte bare på hvor syk jeg var, sier Bjørn Tore - som tidlig forsto at han ikke ville bli fremstilt som en snill gutt på TV.

- Jeg visste at jeg kom til å få pepper. Men det er ikke viktig. Jeg driter i hva folk synes om meg bare jeg fikk bil og hus. Selv om dette er virkelighets-TV, er det ikke virkelig, understreker Bjørn Tore - som sier at han bare spilte psykopat.

Hatbrev

- Vanligvis er jeg en gladgutt, en snill person. Så det var mange av mine venner som reagerte på hva de så på TV. Men man oppnår ingenting ved å være uvenner i dagliglivet. Da blir det bare rabalder. Men i «Farmen» kunne det lønne seg, sier Bjørn Tore, som har fått en del negative reaksjoner fra TV-seerne.

- Da jeg kom hjem til Hemsedal, var det festet en gul lapp på postkassa hvor det sto: «Drittsekk». Den skal jeg laminere. Dessuten har jeg fått hatbrev, men de skriver ikke hvem som er avsender. Det bør de gjøre, så får de se hvor gamle de blir, sier Bjørn Tore.

Her kan du lese mer om