Foreldre mot «drittsekk-TV»

Foreldreutvalget for grunnskolen (FUG) aksjonerer mot «drittsekk-TV» og sender ut et klageskjema til foreldre over hele Norge.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Et utfylt skjema som kan sendes til de største TV-selskapene dersom man er misfornøyd med et TV-program.

- Det er på tide at foreldrene også sier sin mening om utviklingen på TV-fronten. Så langt har det bare vært medieforskere og organisasjonsmennesker som har deltatt i debatten, sier leder av FUG, Hilde Sundve Jordheim, til VG.

I brevet som følger med klageskjemaet - som også finnes på FUGs hjemmeside (http://fug. subnett.no) - heter det bl.a.: «Fyll, vold, sex, egoisme, løgn og bedrag er blitt vanlige innslag i TV-underholdningen. Dersom vi ikke viser vår avsky for dette, gir vi feil signaler overfor våre barn og også overfor TV-selskapene.»

Ikke sensur

- Vi ønsker ikke sensur, men oppfordrer TV-selskapene til en mer kritisk holdning til egne programvalg, sier Jordheim.

Hun mener at det var en god debatt i gang, men den ble stoppet av Regjeringens ønske om med loven i hånd å stoppe utsendelse av TV-programmer som i alvorlig grad kan skade mindreårige seere, før klokken 21.00.

- Det er ikke bare programmer som «Hotel Cæsar», «Villa Medusa» og «Big Brother» vi reagerer på. Men også vel så mye all egenreklamen for filmer og serier som kommer. De dukker opp til alle tider - og vi har ingen mulighet til å skjerme oss mot det, sier Jordheim.

Hun er helt på det rene med at det til syvende og sist er foreldrenes ansvar hva barna ser på TV - og at man selvfølgelig kan bruke av-knappen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder