PRISBELØNT TV-PAR: Peter Reckell (56) og Kristian Alfonso (47) i rollen som Bo og Hope Brady i TV-serien «I gode og onde dager». Foto: TV3

Verdens hotteste såpepar: - Vi er som søsken

VG Nett har intervjuet «I gode og onde dager»-stjernene

(VG Nett) Kristian Alfonso (47) og Peter Reckell (56) har dampet opp TV-skjermen som «Hope» og «Bo» i snart 30 år. Det vil de fortsette med.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL
Visit the Days of Our Lives Site

Med sine 45 år er den amerikanske såpeserien «I gode og onde dager (Days of Our Lives)» blant verdens eldste TV-serier.

De siste 28 årene har Kristian Alfonso og Peter Reckell sørget for daglige doser romantikk og dramatikk i rollen som til-og-fra-paret Bo og Hope verden over.

Uansett hvilke tumulter og tragedier som rammer dem, finner de to alltid tilbake til hverandre, noe som også har resultert i flere Emmy-priser og andre trofeer for «beste TV-par».

Når VG Nett spør stjernene om de tror denne form kjærlighet finnes også i virkeligheten, svarer begge det samme: - Absolutt!

Stoler på hverandre

Men privat er de to bare gode venner, siden de er gift på hver sitt hold.

- Jeg har kjent Kristian lenger enn jeg har kjent min egen kone, så det føles litt som om vi er gift. Men sannheten er at vi er mer som søsken. Vi stoler på hverandre og har svært stor respekt for hverandre, forklarer Reckell.

Aldri lei

Såpeveteranene forsikrer at de aldri blir lei av hverken hverandre eller jobben.

28 ÅR SOM KJÆRESTER: «Hope» og «Bo» på et bilde fra snart 20 år siden. Foto: SONY PICTURES DIGITAL

- Peter og jeg er fantastisk gode venner, og vi elsker å gå på jobb hver eneste dag. Ingen av oss kan forestille oss at vi skal jobbe med noe annet enn «I gode og onde dager». Dette er hjemme vårt, og både skuespillerne og resten av staben er som famile, sier Alfonso.

Reckell mener at han og rollefiguren Bo har veldig mye til felles: - Og begge elsker tatoveringer. Den største forskjellen er at vi er gift med ulike kvinner, sier skuespilleren.

Ikke som på TV

Alfonso, derimot, ser ikke så mange likheter mellom seg og Hope.

- Selvsagt har vi det til felles at familien betyr alt, men i virkeligheten ville jeg aldri sette liv og helse på spill på samme måte som jeg gjør titt og ofte på TV-skjermen, forklarer TV-skjønnheten.

SYLTYNN: Kristian Alfonsos sylslanke kropp har ført til spekulasjoner om spiseforstyrrelser opp gjennom årene. Her på et bilde fra 2004. Foto: Camera Press

Føler skjønnhetspress

Alfonso forklarer at hun anstrenger seg for å bevare et godt og ungt utseende. Hun ønsker ikke å kommentere alle spekulasjonene hun har måtte tåle opp igjennom om påståtte spiseforstyrrelser, men hun legger ikke skjul på at hun føler press.

- Det aller største presset er det man legger på seg selv. Det er veldig viktig for meg å holde meg sunn og i god form. Jo flinkere jeg er til å ta vare på meg selv, dess bedre kone og mor blir jeg, mener tobarnsmoren, som er gift for andre gang.

Redd for plastiske operasjoner

På spørsmål om hun noen gang har vurdert plastisk kirurgi, svarer Alfonso:

- Jeg tror jeg ville være altfor redd til å prøve. Jeg ville vært engstelig for at noe skulle gå galt. Det er uansett ikke noe som er aktuelt på det nåværende tidspunkt, men man skal aldri si aldri.

Reckell er mer avslappet: - Å holde seg ung handler om å ha et ungt sinn, mener 56-åringen.

VG NETT HAR OGSÅ INTERVJUET «STEFANO DIMERA» FRA «I GODE OG ONDE DAGER» - LES HER

EVIGUNG: Kristian Alfonso (47) utelukker ikke at hun i fremtiden kan la seg friste av plastisk kirurgi. Men til nå har hun styrt unna. Her på et bilde fra 2010. Foto: Camera Press

Skadet i ulykke

Alfonso, også kjent fra «Falcon Crest», var bare 16 år da hun sdebuterte som skuespiller mot Rock Hudson i filmen «Starmaker». Hun takker familien for at de har hjulpet henne å beholde bakkekontakten siden.

- Vi har alltid hatt et tett og kjærlig bånd, forklarer Alfonso, som inntil hun var 13 var et lysende kunstløptalent med flere gullmedaljer i Junior Olympics. En alvorlig kjelkeulykke som påførte henne en ryggskade, satte en bråstopp for skøytekarrieren.

- Jeg var sønderknust da det skjedde, men det fikk meg til å jakte på nye muligheter, forklarer Alfonso, som da hun var 15 år fikk modellkontrakt. Det ble starten på et nytt liv i rampelyset.

Tøffeste utfordring

Både Alfonso og Reckell mener de får brukt skuespillertalentet sitt til fulle i «I gode og onde dager». Og de er enige om hvilken utfordring som har vært den største gjennom sine 28 år i serien.

- Det var da Bo og Hope mistet sin lille sønn, forklarer begge.

- Samtidig er det ett av mine favorittøyeblikk i serien, forklarer Alfonso om seansen, som kostet mange tårer på TV-settet i lang tid.

UNG TIL SINNS: Peter Reckell - her på en TV-galla i fjor - holder seg ung ved å ha et ungt sinn. Foto: AP

Fortsetter i minst to år

Mens en rekke såpeserier blir tatt av lufta i USA, har «I gode og onde dager» fortsatt livets rett. NBC kunngjorde i fjor at de har fornyet kontrakten med produsentene til september 2013 .- med mulig forlengelse.

TV-paret forklarer seriens suksess med nettopp «de fantastiske historiene».

- Hvem liker ikke å underholdes med familiedrama og romantikk? Og så er vi trofaste mot rollefigurene. Uansett hva som skjer, så må handlingen være konsistent. Det er viktig både for oss skuespillere og TV-seerne.

Sysler på si

Mens Alfonso driver med smykkedesign på si, er Reckell musiker i tillegg til skuespilleryrket. Men det har blitt med kun ett album - for 10 år siden.

- TV-serien har tatt det meste av tiden, og nå har jeg også blitt pappa til en jente. Hun er min førsteprioritet nå, sier Reckell, som har vært gift med countryartisten Kelly Moneymaker siden 1998.

Savner døde kolleger

DYPT SAVNET: Frances Reid døde i 2010 - 95 år gammel. Hun er den som har spilt lengst i TV-serien. Foto: WENN

Opp gjennom årene har staben opplevd at flere av kollegene har gått bort. I fjor døde matriarken i serien, Frances Reid (som spilte Alice Horton), 95 år gammel.

- Det finnes ikke ord for hvor dypt savnet er etter kollegene vi har mistet. Vi savner dem dypt, både på jobb og privat, sier Alfonso til VG Nett.

- Noen av mine desiderte favorittøyeblikk har vært med Frances Reid, forteller Reckell.

- Hun og de andre vi har tatt farvel med, har etterlatt seg store hull i livene våre og i TV-serien. Vi savner dem enormt, sier 56-åringen.

Aldri vært i Norge

Hverken Alfonso eller Reckell har noensinne vært i Norge.

- Men vi har hørt at det er et nydelig land, og vi vil veldig gjerne komme på besøk. Tusen takk til alle våre trofaste norske fans, sier såpestjernene, som lover at «the best is yet to come».

TV3 sender «I gode og onde dager» hver ukedag på dagtid.

VG Nett har også intervjuet stjernene i «Glamour (The Bold and The Beautiful)»:

Såpekongen «Ridge»: - Vil holde konsert i Norge

«Eric»: - Jeg blir i «Glamour» til de må bære meg ut!

Norske Ragnhild frykter «Glamour»-slutt

«Glamour»-Brooke: - Derfor svermer vi ikke privat

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder