VELKOMMEN TIL GARDS!: Eilev Bjerkerud foran barndomshjemmet sitt ved Noresund i Buskerud. Foto: Mattis Sandblad , VG

«Farmen»-Eilev vil tilbake til bygda

NOREFJELL (VG) «Farmen»-vinner Eilev Bjerkerud har vokst opp på gård, men har flyttet til Oslo. Etter oppholdet i det fiktive 1915 er han klar for å vende hjem igjen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

VG møter ham omtrent midt i slalomløypa på Norefjell hvor han for tiden leter etter tomt for å plassere hytta han vant i «Farmen». Han jobber med service på de mange luksushyttene i området og er klar over at det er et eksklusivt område han leter i.

– Det er et dyrt område, så jeg tenker å bygge hytta og ha den på utleie, for i livssituasjonen jeg er i nå har jeg ikke råd til å ha den. Når den er ferdig skal jeg i hvert fall ha en skikkelig «Farmen»-fest, med alle som var med.

Se jubel-Eilev: Kunne ha gjort mer faenskap

Det er her han hører hjemme, 27-åringen har slitt ut mange ski i løypene i området, og han har ingenting negativt å si om hyttepalassene som har poppet opp i bygda og Oslo vest-dominansen som preger bygda i ferier. Tvert i mot.

– De har bidratt til mange arbeidsplasser for bygda, så det ser jeg kun på som positivt.

Eilev var en villstyring som barn: Fikk 14 cm lang kvist inn i hodet

DELTE ROM MED BROREN: Eilev og storebroren bodde på samme rom. Julen begge to hadde fått seg kjærester ble noe spesiell. Foto: Mattis Sandblad , VG

Bjerkerud vokste opp nede i dalen og VG blir med hjem på gården oppunder jul. Som på et nasjonalromantisk julekort ligger gården i utkanten av Noresund med uthus, låve og stabbur.

Eilev har flyttet ut men har innredet et eget ungkarsrede i låven. Kanskje er det her han ender opp også.

GODE VENNER: Eilev og Charlotte Jacobsen fikk svært god kontakt under Farmen. Foto: ALEX IVERSEN/TV 2 Foto: ,

– Det er ikke helt bestemt. Det blir enten storebroren min eller jeg som overtar gården. Det var i utgangspunktet en jordbærgård, men det ble lagt ned så nå er det bare korn og høy. Det er han som har førsteprioritet, men hvis han ikke er interessert, er jeg veldig klar for å ta over gården å bli bonde, sier Eilev.

Sett denne? Slik er livet etter «Farmen»

Han flyttet på hybel til Hønefoss som 16-åring og kom hjem i helgene for å vaske klær og få seg søndagsmiddag etter å ha spist nudler til middag hele uken. Senere studerte han i Volda, og nå bor han på Bislett i Oslo.

– Jeg har god forståelse for alt det praktiske rundt bylivet, men jeg tror mange har ett ønske om å komme seg til mer natur og landlige omgivelser. Det viser jo blant annet nordmenns ønske om å komme seg på hytta så fort som mulig, og at det mest brukte søkeordet på Finn.no er «Småbruk», påpeker han.

Les også: «Farmen»-Eilev: – Jeg burde ha kysset henne

Men oppholdet på «Farmen»-gården hvor man later som man lever i 1915 ga mersmak for 27-åringen.

– Jeg merket det under «Farmen», at å bo landlig er veldig behagelig. Jeg har egentlig lyst til det. Jeg hører nok til utenfor urbane områder. Om jeg ikke bosetter meg her, kommer jeg i hvert fall til å ha hytte her og være her mye, sier Eilev, og legger til;

INGEN URBAN TYPE: Eilev Bjerkerud vender alltid tilbake til hjembygda og Norefjell. Her er han på Norefjellhytta rett ved slalomløypene Foto: Mattis Sandblad , VG

– Følelsen av frihet, stillhet og nærhet til natur er noe jeg virkelig setter pris på hver gang jeg er hjemme på Noresund, ett perspektiv som Farmen-oppholdet var med på å forsterke. På Farmen var det livskvalitet og gå i bekken å hente melk, gå opp i skogen å hugge seg trær til bygging, sier Eilev som beskriver friheten ved å bo på landet blant annet på denne måten;

– Det beste med å bo og vokse opp på landet er friheten til å kunne løpe naken ut på gresset uten at naboen ser deg, kontra å gå fem minutter til nærmeste park i byen hvor folk ser rart på deg hvis du er naken.

Han er for tiden singel, selv om det har vært mye skriverier om en romanse mellom han og «Farmen»-deltaker Charlotte Jacobsen. De to har vært på betalte turer både til Thailand og Gran Canaria, men har de to har ikke gitt hverandre noen ringer ennå.

– Vi er ikke sammen. Men vi har vært ganske mye sammen. Vi er gode venner og henger en del sammen.

– Det betyr at du ikke er på utkikk etter noen andre?

– Hm, hva skal jeg si. Nei, jeg holder ikke på med noen andre nei.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder