FULL KLAGESANG: Tusenvis av TV-seere reagerte da Fredrik Skavlan intervjuet Jimmie Åkesson i slutten av mars. Torsdag skal klagene opp i Kringkastingsrådet. Foto:,MONKBERRY / NRK

Kringkastingsrådet skal vurdere 3.600 Skavlan-klager

... og skuffede P1-lyttere klager på at «Sangtimen» tas av luften

Denne uken blir klagestormen mot Fredrik Skavlan behandlet i Kringkastingsrådet. På sakslisten står også MGP-Debrahs direktesendte banning.

  • Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Torsdag er det duket for et nytt møte i Kringkastingsrådet, hvor en rekke innsendte klager skal behandles. Først på agendaen står Fredrik Skavlans intervju med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, som ble sendt på TV like før påske. Klagebrevene begynte å strømme inn til Kringkastingsrådet bare et par dager etterpå – innen helgen var omme hadde statskanalen mottatt over 2.000 klager fra sinte seere.

I ettertid har tallet fortsatt å stige: Nå er det registrert over 3.600 innsendte brev. Aldri før har Kringkastingsrådet mottatt flere klager.

Skavlans politikerintervju ble kraftig kritisert fra flere hold gjennom påskeuken, blant annet av Fremskrittspartiets Per Sandberg – som selv hevdet at et tidligere besøk hos Skavlan er «det aller verste» han har opplevd i intervjusammenheng.

Skavlan møter opp

Intervjuet vekket også reaksjoner blant Kringkastingsrådets egne medlemmer, men selv har Åkesson uttalt at han ikke ble nevneverdig fornærmet av Skavlans spørsmål.

– Det kjentes bra og det kjentes bra etterpå også, har politikeren sagt til svenske Expressen.
Les også: Dette er Sverigedemokraterna

Torsdag morgen stiller Fredrik Skavlan på Marienlyst for å delta under diskusjonen om saken, melder NRK. I tillegg vil eksternsjef Petter Wallace og redaktør Karoline Berg være til stede.
– Det var ikke vår hensikt å overkjøre eller trakassere Åkesson, men å ta tak i det harde politiske klimaet han selv bruker som forklaring på sin utbrenthet, uttalte Skavlan til VG da stormen herjet som verst i slutten av mars.

Vil beholde «Sangtimen»

Fredrik Skavlan er imidlertid ikke den eneste som har mottatt klager den siste tiden. I Kringkastingsrådets klagebunke ligger det også flere brev fra triste P1-lyttere.
Førstkommende søndag er det nemlig kroken på døren for «Sangtimen», som har gått på luften siden 1993. Nils Abrahamsen har ledet søndagsprogrammet siden oppstarten, men nå skal han gå av med pensjon – og i den forbindelse har statskanalen besluttet at «Sangtimen» også fjernes fra sendeskjemaet.

«Det er med sorg jeg registrerer at «Sangtimen» skal legges ned», skriver en av lytterne i klagen sin.
Ti av de øvrige klagene som vil bli behandlet under torsdagens møte er rettet mot årets norske MGP-vinnere, Mørland og Debrah Scarlett.
– Fy faen! I kveld skal vi drikke og ha det gøy! ropte sistnevnte da seieren var et faktum – og det er nettopp denne glosen som har får gjennomgå av TV-seerne. Debrah har selv beklaget banningen overfor VG.

UPOPULÆR BANNING: «Fy faen!», sa Debrah Scarlett inn i mikrofonen da hun og makker Kjetil Mørland vant MGP-finalen i midten av mars. I etterkant har Kringkastingsrådet mottatt ti klagebrev mot banningen. Foto:Trond Solberg,VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder