I VINDEN: Espen Sandberg og Joachim Rønning er for tiden travelt opptatt med filminnspilling i Australia. Her utenfor Four Seasons Hotel i Beverly Hills i forbindelse med Oscar-utdelingen i 2013. Foto:Andreas Ihlebæk,VG

Hollywood-suksessen fortsetter for Sandberg og Rønning

Netflix har bestemt seg for å lage nok en sesong med TV-serien Marco Polo.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

De norske regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning, som er kjent for «Kon Tiki» og «Max Manus», har god vind i seilene om dagen. I forbindelse med en pressekonferanse i Los Angeles onsdag ble det nemlig kjent at det skal lages en sesong 2 av Marco Polo-serien de lagde sammen med superprodusenten Harvey Weinstein i fjor.

Dette er stort for den norske regissørduoen, som for tiden spiller inn Pirates of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales i Australia.

– Det er veldig gøy å få denne anerkjennelsen. For oss er dette definisjonen på at det har blitt en suksess – det er slik gamet fungerer, sier Sanderg over telefon til VG.

Ifølge Sandberg har regissørduoen håpet på at Netflix skulle satse videre på historien om eventyreren Marco Polo.

– I kveld skal det feires litt, sier han videre.

EVENTYRER: Bilde fra Netflix-serien «Marco Polo», som norske Espen Sandberg og Joachim Rønning har hatt regi på. Foto: Phil Bray Netflix Foto: ,

Han er imidlertid usikker på om de kommer til å ha noe med regien av sesongen å gjøre, men forsikrer at de begge kommer til å være godt involvert i og med at de er produsenter av serien.

Serien handler om eventyreren Marco Polos fantastiske reise som fører ham til sentrum av en brutal krig i Kina på 1200-tallet, en verden fylt med kampsport, seksuelle intriger, politisk korrupsjon og storslagen krigføring, heter det i pressemeldingen som kom da serien ble gjort kjent. Da den ble lansert på Netflix i desember, fikk den blandede anmeldelser. VGs anmelder ga serien terningkast to.

Marco Polo er en original Netflix-serie som følger i sporene til «House of Cards» og «Orange is the New Black».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder