SAKSØKES: Tømrermester Kjetil Eriksen mener Fredrik Skavlan skylder han rundt en halv million kroner etter renoveringen av Skavlans nye hus på Oslo vestkant. Nå havner saken i retten. Foto: Hallgeir Vågenes

Snekker saksøker Skavlan

Går til søksmål for ubetalt regning fra Fredrik Skavlan på rundt en halv million kroner.

 • Stein Østbø

Det er tømrermester Kjetil Eriksen i Kjetil Eriksen AS som nå går til søksmål mot talkshow-kongen. Det bekrefter Eriksen selv overfor VG.

– Dette har jeg ikke lyst til å si så mye om, men det dreier seg om arbeider utført på boligen hans. Han har innsigelser til arbeid som er utført, sier Eriksen til VG.

– Hvor store summer er det snakk om?

– Nei, det er vel rundt 500.000 kroner, kanskje. Men nå kommer den saken opp i desember, så vi får nesten vente og se hva som skjer før det, sier han.

les også

Fredrik Skavlan kutter i antall show: – Privat dilemma

Saken er berammet i Oslo tingrett den 16. til 18. desember senere i år.

Fredrik Skavlans advokat Ole Johan Prytz forteller til VG at konflikten oppsto i etterkant av renoveringen av Fredrik Skavlans nye bolig.

– Flere titalls håndverksgrupper har vært engasjert i forbindelse med renoveringen, og Fredrik har – med unntak av Eriksens engasjement – vært svært fornøyd med alt utført arbeid, sier Prytz.

Så du dette? Under et intervju med Fredrik Skavlan på TV 2 forteller Gunhild Stordalen om da hun ga ektemannen Petter Stordalen valget om å forlate henne:

Han legger til at Fredrik Skavlan har vært svært opptatt av å bevare boligens originale uttrykk, og at tømrermester Eriksen som et ledd i dette ble engasjert for å restaurere de originale vinduene.

– For å gjøre en vurdering av Eriksens måte å løse oppdraget på, kontaktet vi blant annet malermesterlauget. Deres vurderinger er at det arbeidet som Eriksen har utført ikke er i overensstemmelse med det som ble avtalt, og uansett ikke god håndverksmessig standard, sier Ole Johan Prytz.

Konfrontert med påstandene om blant annet manglende standard, svarer Kjetil Eriksens advokat, Bent S. Kverme, slik:

– Dette er påstander fra motparten, og det er blant annet dette vi er uenige om, sier Kverme.

Kjetil Eriksen selv føler det er «uryddig å prosedere eller kommentere i en sak som skal behandles i retten i løpet av høsten», skriver han i en sms til VG.

– Vi er kjent med motpartens påstander og vil argumentere for vårt syn i den forestående rettssaken, skriver han.

les også

«Skavlan»: Færre seere – mer negativ omtale

VG kjenner til at tvisten mellom Fredrik Skavlan og tømrermester Kjetil Eriksen først ble forsøkt løst gjennom domstolenes rettsmeklingsinstitutt, uten at det førte frem.

Nyheten om søksmålet kommer bare to dager etter at Dagens Næringsliv kunne rapportere om et regnskapsår for 2019 der Fredrik Skavlan tok ut nær 18 millioner kroner i tilleggsutbytte. Dette etter nok et godt år for både hans eget selskap og for TV-produksjonsselskapet Monkberry som han eier 75 prosent av.

Skavlan traff også godt på aksje- og fondsmarkedet i fjor, blant annet gjennom investeringer i Kahoot og to First-fond.

les også

Skavlan snakker ut om krisehøsten: – Hjelp, en baby oppi dette

Pluss content

Stridens kjerne mellom tømrermester Kjetil Eriksen og Fredrik Skavlan er et svært hus på Oslo vestkant, i nærheten av NRK-bygget på Marienlyst. Skavlan (53) og Maria Bonnevie (46) kjøpte huset for to år siden for 21, 6 millioner kroner, men på grunn av at huset delvis er verneverdig, tok det nesten et år før familien kunne flytte inn.

– Det er kjempefint, men vi må gjøre mye der. Det er et utrolig hyggelig område, bare et steinkast unna der jeg bor nå, sa Fredrik Skavlan til VG etter huskjøpet.

– Vi hadde noen ting vi måtte søke om. Det var jeg forberedt på at ville ta lang tid. Det er den kverna som alle må gjennom. Også jeg, uttalte Fredrik Skavlan til TV2s «God kveld, Norge» da huset var blitt innflyttingsklart i fjor høst.

Mer om

 1. Søksmål
 2. Fredrik Skavlan
 3. Maria Bonnevie
 4. Oslo tingrett

Flere artikler

 1. Jan Fredrik Karlsen ut mot regjeringen: – Tror ikke de har skjønt det

 2. Norsk eventbransje: – Vi er i ferd med å knekke ryggen

 3. Kutter støtten til Født Fri

 4. Fire år med stein på stein: Slik ble Bodø/Glimt et ekte «superlag»

 5. Universiteter, høgskoler og fagskoler åpner igjen

Fra andre aviser

 1. Fredrik Skavlan tok utbytte på mer enn 18 mill. i fjor

  Bergens Tidende
 2. Kappløp for å redde Smedvig Haglands selskap fra konkurs

  Aftenposten
 3. Marianne skulle bygge om huset. Bak selskapet hun hyret inn, var en av landets største konkursgjengangere.

  Aftenposten
 4. Villa Stenersen skal pusses opp: – Forfallet er utrolig trist, sier byantikvaren

  Aftenposten
 5. Full splid i Motvind Norge

  Fædrelandsvennen
 6. Full splid i Motvind Norge

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no