RØD LØPER: Nukaaka Coster-Waldau og Nikolaj på Emmy-utdelingen i september 2018. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Nikolaj Coster–Waldau om økonomien etter «GoT»: – Dødsfett å bli gjeldsfri

Dansken som spiller Jaime Lannister i TV-serien «Game of Thrones», letter såvidt på sløret om hvordan suksessen har påvirket økonomien.

 • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over ett år gammel

Det vites ikke nøyaktig hvor mye stjernene i «Game of Thrones» har tjent på serien, men flere internasjonale medier, blant disse Cosmopolitan og Forbes, har anslått at hovedrolleinnehaverne nå tjener rundt 500.000 dollar per episode - altså rundt 4,3 millioner kroner.

les også

Maisie Williams om sjokk-scenen i «Game of Thrones»: – Jeg trodde det var en spøk

Ifølge filmdatabasen Imdb, har Coster-Waldau (48) vært med i 51 episoder om vi ikke regner med de gjenstående fire episodene av serien, som vi så langt ikke vet om han er med i. Ifølge Forbes kom lønnshoppet opp fra 300.000 dollar per episode i 2016, og Cosmo anslår hans nåværende formue til rundt 16 millioner dollar - 140 millioner kroner.

PÅ SKJERMEN: Coster-Waldau som Jamie Lannister, her i sesong 3 sammen med Gwendoline Christie som Brienne. Foto: HELEN SLOAN/ HBO

I et ferskt intervju med danske Euroman, snakker dansken litt om egen økonomi, og forteller at  han betalte ned lån etter sesong fire eller fem.

– Det var en dødsfet følelse å bli gjeldsfri, sier han i intervjuet ifølge Ekstra Bladet.

Skuespilleren sier han har hatt som mål å tjene så mye at han ikke trengte å ha noen bekymringer rundt familiens økonomi.

Ifølge Ekstra Bladet har ikke Coster-Waldau noe lån på familiens hus i Lyngby, som er vurdert til litt over 3,3 millioner danske kroner – rundt 4,3 millioner norske kroner. Det eier han sammen med kona Nukâka. Sammen har paret to døtre, Safina og Filippa.

Avisen skriver også at familien har et sommerhus på Orø i Isefjorden som også er gjeldsfritt, i tillegg til at ekteparet nylig har kjøpt et hus på Grønland, hvor Nukâka kommer fra.

les også

Sophie Turner slet med depresjoner under innspillingen av «Game of Thrones»

Men Coster-Waldaus økonomi har ikke alltid vært god. Han forteller til Euroman at karrieren gikk så dårlig i 1999 at han måtte bli med i en pølsereklame i Sør-Afrika for å få mat på bordet.

Dansken fikk sitt store gjennombrudd med «Nattevakten» i 1994. I 2001 var han å se i Ridley Scotts «Black Hawk Down», og han var med i norske «Kautokeino-opprøret» i 2008. I 2014 var han å se mor Maria Bonnevie i Susanne Biers film «En sjanse til».

Han har vært Emmy-nominert for rollen som Jaime Lannister i «Game of Thrones».

Les også

Mer om

 1. TV-serier
 2. Game of Thrones
 3. Danmark
 4. TV
 5. Film

Flere artikler

 1. Ny TV-rolle for «Game of Thrones»-stjernen Nikolaj Coster-Waldau

 2. Kristofer «Tormund» Hivju om episode 4: – Mener hun valgte feil

 3. Pluss content

  Hemmeligheter og overvåkning: Bli med inn på «Game of Thrones»-settet!

 4. Den utskjelte «Game of Thrones»-sesongen er storfavoritt under Emmy-utdelingen

 5. Jo da, Hivju er med i siste sesong av «Game of Thrones»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder