FORFATTER PÅ HELTID: Jan Ove Ekeberg gir seg som nyhetsanker i TV 2. Her møter han professor i sosialøkonomi Steinar Strøm og forfatter Tom Kristensen (th.) på Tre Brødre i Karl Johans gate etter han har hatt siste dag på jobben. Nå jobber han med oppfølgeren til «Den siste vikingkongen. Krigens læreguttbok.» Foto: FREDRIK SOLSTAD, VG

Jan Ove Ekeberg ble kuppet på direkten

62-åringen hadde sin siste dag på jobb som nyhetsanker i TV 2 fredag. Sendingen ble ikke helt som vanlig.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Jan Ove Ekeberg ante fred og ingen fare da han gikk i studio for å holde sin siste sending fredag ettermiddag. Men midt under sendingen ble han kuppet av kollegaene Jan Øyvind Helgesen og Rune Kjos.

– De listet seg inn på meg bakfra og overtok showet. Det var veldig overraskende. Jeg trodde det skulle gå stille og fredelig for seg, og planen min var å takke for meg i slutten av sendingen. Det var bare morsomt altså – det har skjedd verre ting i studio enn dette, sier Ekeberg til VG.

SISTE DAG PÅ JOBB I TV 2: Ekeberg (th).tok en skål med professor i sosialøkonomi Steinar Strøm og forfatter Tom Kristensen (tv.) på Tre Brødre på Karl Johans gate i Oslo etter sin siste sending. Foto: FREDRIK SOLSTAD, VG

Ekeberg, som hadde sin første dag på jobb som TV 2-reporter 1. februar i 1993, har en haug av planer for fremtiden. Nå skal han bli forfatter på heltid, og skal i gang med oppfølgeren til «Den siste vikingkongen. Krigens læregutt.» som ble utgitt tidligere i år. Nyhetsankeret debuterte som forfatter med en biografi om Gro Harlem Brundtland i 1996.

– Jeg har på en måte lenge levd et dobbeltliv siden jeg også skriver bøker. Da jeg så at boken jeg ga ut mai solgte så bra, fant jeg ut at jeg ville skrive på heltid. Det føles likevel vemodig å takke for seg etter 23 ½ år.

– Hva kommer du til å savne med mest med hverdagen i TV 2?

– Jeg kommer ikke til å savne sendingene. Jeg kommer til å savne folkene, det daglige samværet med venner. Det blir en mer ensom tilværelse å sitte og skrive. Det blir et helt annet liv, sier Ekeberg.

– Hva gjør du når du våkner mandag morgen?

– Da våkner jeg opp i Berlin. Der blir jeg en måned for å ta tyskkurs og plotte litt bok. Jeg elsker Berlin, og skal nok kose meg.

Ekeberg er ikke den eneste som har takket ja til sluttpakken fra kanalen. Tidligere har også Signe Tynning, Mah-Rukh Ali og Nils Gunnar Lie takket for seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder