Lene Alexandra: - Jeg har gått fra jente til kvinne

NYDALEN (VG Nett) Lene Alexandra Øien (27) har gått gjennom en totalforandring det siste året. - Det står det respekt av, mener «Skal vi danse»-dommer Trine Dehli Kleve.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Hun ble kjent for det norske folk som Robinson-, glamour- og puppe-Lene, men bestemte seg tidligere i år for å fjerne de enorme silikonbrystene. Etterpå har hun uten tvil gjort det hun kan for å fremstå som en helt annen person enn den som stod i spissen for blant annet låten «My Boobs Are OK».

Først viste den «nye» Lene seg for folket i Melodi Grand Prix, deretter tok hun fatt på det som skulle bli et langt eventyr med en lykkelig slutt i «Skal vi danse». Om forandringen har vært avgjørende for om hun vant dansefinalen svarte Lene Alexandra følgende fredag kveld:

- Ikke vet jeg. Jeg har gått fra jente til kvinne. Det er naturlig at man forandrer seg.

Protokoll: Si din mening om resultatet i «Skal vi danse»

Les alt om finalen her:
* Lene Alexandra: - Skjønner ikke at jeg har vunnet
* Flo: - En veldig verdig vinner

SE BILDENE FRA FINALEN HER!

- Vi har allt gjort feil

Det som er sikkert er at flesteparten av programmets seere mente at hun fortjente seieren mest. Med 55 prosent av stemmene danket hun ut Tore André Flo, og akkurat den beskjeden fra folket betyr mye for artisten.

- Jeg er en lettrørt person, så det er klart jeg blir rørt. Jeg må takke alle som har stemt på meg. Det betyr utrolig mye. Dette er som en drøm, og det har ikke gått opp for meg at jeg vant. Det er helt utrolig, sa Lene Alexandra da finalen var avgjort sent fredag kveld.

«Skal vi danse»-dommer Trine Dehli Kleve er ikke i tvil om at Lene Alexandra har nådd gjennom med sitt ønske om å forandre seg.

- Jeg tror hun har fått en sjanse nå til å vise at hun har ønsket å forandre seg. Hun har gjort det veldig målbevisst, og hun har vært veldig flink til å nå gjennom med at hun ikke ønsker å være den hun tidligere har vært.

- Hun har tatt et standpunkt i livet, og det står det respekt av. Vi har alle gjort feil og vi ønsker å komme oss videre i livet. Det har hun klart, sier Dehli Kleve til VG Nett.

Lene Alexandra og Tom-Erik fikk full pott i alle tre dansene fredag, totalt 12 x 10 poeng.

Superfinale

Nå går Lene Alexandra nok en travel uke i møte ettersom seieren i det populære TV-programmet gjør at hun også får en plass i superfinalen. Der møter hun Kristian Ødegård, Mona Grudt og Katrine Moholt.

- Nå blir det fri i morgen, også er det trening igjen på søndag. Vi skal gi alt og ha det gøy. Det er det som er viktigst nå, sa Lene Alexandra og Tom-Erik etter finalen.

Kristian Ødegård, som har vært programleder for årets sesong av programmet, tror alle deltagerne i superfinalen blir tøffe motstandere. Men, han mener det er en stor fordel for Lene Alexandra at hun har dansen i kroppen.

- Hun er varm i trøya og går rett fra dette til superfinalen. Det er klart at det er en fordel, sier han til VG Nett.

Sjokolade-feiring

Også «Skal vi danse»-dommeren Tor Fløysvik tror Lene Alexandra kan ta med seg mye fra de siste ukene inn i superfinalen.

- Hun har med seg har ferske tilbakemeldinger, og det er nok en fordel. Men her blir det jevnt, for de er veldig gode dansere alle sammen, mener han.

Mens Tom-Erik Nilsen nærmest skrek ut at han skulle ta seg en fest etter seieren fredag, var det litt roligere hos Lene Alexandra, som ikke drikker alkohol og er kjent for å gå tidlig hjem fra kjendisfester. De siste ukene har hun i stedet for champagne feiret med en sjokolade etter sendingene.

- I dag skal hun få fire melkesjokolader og sjokomelk, slo makker Tom-Erik Nilsen fast i seierskaoset fredag.

FULL POTT: Lene Alexandra Øien og dansepartner Ton-Erik Nilsen fikk 40 poeng av dommerne for tangoen i finalen. Totalt fikk de to full pott i alle tre dansene. Foto: Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder