SVINGER SEG: Einar Gelius er tilbake på «Skal vi danse» for å heie på finalistene Åsleik Engmark og Aylar Lie. Han røk ut av den populære konkurransen i september. Foto: Foto: Scanpix/Catherine Gonsholt Ighanian

Gelius danser etter turbulensen

- og heier på Aylar i finalen

NYDALEN STUDIO (VG Nett) Einar Gelius (51) setter stor pris på støtten og omsorgen fra «Skal vi danse»-kollegene. Men han har ikke hatt tid til dans de siste ukene.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Til tross for en svært intens og turbulent uke fant Einar Gelius (51) veien til «Skal vi danse»-finalen i Nydalen Studios, hvor han festet sammen med de andre hjemsendte dansehåpene for å heie fram finalistene Aylar Lie (26) og Åsleik Engmark (44).

Les også: Aylar Lie: - Åsleik er en maskin

Bare tre dager har gått siden Gelius valgte å si opp jobben som sogneprest i Vålerenga kirke. To dager tidligere hadde biskop Ole Christian Kvarme i Oslo formulert brevet som har vakt mest oppmerksomhet i Kirke-Norge på lang tid. I brevet forklarte biskopen at han hadde fått nok av den omstridte folkepresten, og gjorde det klart at han ville gå til avskjedssak mot Gelius.

- Det er så hyggelig å være her og treffe igjen alle kollegene. De møter meg med varme og forståelse, og det er viktig for meg, sier Gelius til VG Nett like før direktesendingen starter.

Har ikke fått danset

Flere uker har gått siden Gelius ble stemt ut av dansekonkurransen, men tiden etterpå har vært alt annet enn rolig.

- Jeg har ikke danset etter at jeg ble stemt ut. Det har vært så altfor liten tid. Men jeg har fått koblet av litt på hytta, sier Gelius om de siste ukenes intense kjør.

Heier på Aylar

Gelius avslører at han har en favoritt blant de gjenværende deltagerne.

- Aylar.

VGTV: Møt rivalene før dansefinalen

- Hvorfor det?

- Jeg har sett litt på showet de skal levere i kveld, og det er veldig flott, forklarer Gelius, som selv skal på parketten sammen med alle de tidligere dansedeltagerne.

Gelius fratrer som sogneprest i juli neste år, men vil inntil den tid være fritatt fra stillingens ansvar.

Les flere kjendissaker på Rampelys-forsiden

Følg VG Rampelys på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder