TAKKER FOR SEG: Marcia Cross, Teri Hatcher, Felicity Huffman og Eva Longoria Parker er ferdige som frustrerte fruer. Foto: TV 2

I kveld er det helt slutt for TV-fruene

Åtte år har gått siden de frustrerte fruene gjorde entré på TV-skjermen. I kveld setter de punktum på TV 2.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
Desperate Housewives - offisiell hjemmeside

Den aller siste episoden av «Frustrerte fruer» rullet over amerikanske TV-skjermer i forrige uke, og i kveld runder TV 2 av med en dobbeltepisode. Og så er det over.

Dermed må TV-seerne ta et endelig farvel med Susan Mayer (spilt av Teri Hatcher), Lynette Scavo (Felicity Huffman), Bree Van de Kamp (Marcia Cross), Gabrielle Solis (Eva Longoria) og de andre stjernene i den prisbelønte serien.

I kommentarfeltet i bunnen av artikkelen kan du dele dine favorittøyeblikk fra «Frustrerte fruer» og si din mening om at at TV-kanalen ABC og serieskaper Marc Cherry velger å sette sluttstrek.

Hyller vennskapet

Serien så dagens lys i 2004, og ingrediensene har vært mange og kruttsterke: vennskap, drap, utroskap, intriger, skilsmisse og sykdom har vært med på å skape spenning.

DEN GANG DA: De frustrerte fruene slik de så ut da de hadde premiere i 2004. Foto: ABC

- Kjemien mellom oss kvinner har vært drivkraften. Alle er svært ulike, men vennskapet er så sterkt. Selv om de gjør grusomme ting mot hverandre, så kommer de alltid tilbake og lener seg på hverandre, sier Felicity Huffman (49) til USA-Today.

Skuespillerne har alle uttrykt sterke følelser rundt det å takke for seg. Marcia Cross (49) uttalte til pressen like før innspillingen av de siste episodene at hun gruet seg til slutten.

- Det har ikke sunket inn ennå. Jeg liker å fortrenge det litt - og fornekte at det skjer. Men det ligger i luften.

Stolt Longoria

Eva Longoria (37) har med årene blitt vant med den massive medieinteressen.

- Det var overveldende i starten da paparazzifotografer klatret over gjerdet hjemme hos meg. Jeg husker at jeg tenkte «Hvem bryr seg så mye om oss?».

Longoria er stolt over uviklingen til sin egen rollefigur, Gabrielle.

- Hun har gått fra å være en egoistisk, fæl kone til å bli kjærlig, lojal og støttende overfor barna, vennene og ektemannen.

2008: Felicity Huffman, Teri Hatcher, Eva Longoria og Marcia Cross. Foto: TV 2

- Bedre enn andre finaler

Teri Hatcher (47) er fornøyd med hvordan det hele slutter. Hun uttalte til People nylig at hun likevel ikke klarte å se for seg hvordan livet vil bli når serien er over.

- Det vet man ikke før man er der. Men finalen er fin når det gjelder å hedre alle de ulike rollefigurene og deres særegenheter. Jeg synes denne slutten er mye bedre enn det vi har sett i mange andre TV-serier, uttalte Hatcher.

Hvordan livet i Wisteria Lane arter seg i den aller siste episoden, skal vi ikke røpe. Men finalen er lagt ut på seriens offisielle hjemmeside, så norske TV-seere som ikke har klart å vente på slutten, vet allerede utfallet.

Amerikanske medier beskriver slutten som følelsesladet, verdig og humoristisk.

FERSKEST AV TV-FRUENE: Vanesssa Williams. Foto: AFP

- Ikke over når man runder 40

Vanessa Williams (48), som har spilt rollen som TV-fruen Renee Perry i de to siste sesongene, beskriver serien som «et ikonisk show».

- Serien vil bli husket for å ha skapt fire dynamiske kvinner, som forandret TV. Da det kom på lufta, ble spillet helt annerledes. Kvinner over 40 fikk muligheten til å vise at de kan være glamorøse og selvstendige. Vi fikk lov til å si at «det er ikke over når man runder 40», sier Williams til USA Today .

Artikkelen fortsetter under bildet.

FRA SESONG TRE: Eva Longoria som Gabrielle Solis, Felicity Huffman som Lynette Scavo, Marcia Cross som Bree Van De Kamp, Teri Hatcher som Susan Mayer, og Nicollette Sheridan som Edie Britt. Foto: TV 2


Serieskaper og produsent Marc Cherry (50) er stolt over å ha skapt en helt ny genre.

- Jeg mener at vi har fornyet såpeopreaen. Vi har tatt tradisjonelle husmødre fra 50-tallet og gitt dem en annerledes holdning og «nye farger», sier Cherry.

- For mange er slutten bittersøt, men jeg er bare lykkelig forklarer Cherry, som synes det er helt naturlig å gi seg mens leken er god.

FORTSATT BITTER: Nicollette Sheridan. Foto: Wenn

Krangel i kulissene

Det er ikke bare på skjermen det har vært dramatikk og intriger. Den tidligere TV-fruen Nicollette Sheridan (48), som ble skrevet ut av serien mot sin vilje for noen år siden, krangler fortsatt med Cherry og NBC.

Nylig erklærte retten i Los Angeles at rettssaken var ugyldig, men Sheridan - som i tillegg hevder at Cherry klappet til henne - har anket avgjørelsen. Neste høring er satt til september, så fruebråket fortsetter lenge etter at serien er historie.

TV 2 fyller fra nå av tomrommet etter fruene med en annen amerikanske klassiker, som er velkjent for TV-seerne - nemlig «Grey's Anatomy».

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK: DISKUTER «FRUE»-SLUTTEN OG DINE FAVORITT-FRUER

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder