1 av 15HGVM2016. Årets deltakere er: Wenche Myhre, Henning Kvitnes, Unni Wilhelmsen, Jørn Hoel, Ewa Weel Skram, Admiral P og Ravi. Foto:TORE KRISTIANSEN,VG

Disse er med i årets «Hver gang vi møtes»

Jørn Hoel har slitt med helsen siste uken

TV

KJÆRNES GÅRD I VÅLER (VG) Det er alt fra VG-listerappere, til visesangere og en av Norges første popstjerner med i årets sesong.

Publisert: Oppdatert: 25.08.15 20:23

I begynnelsen av neste år ruller den femte sesongen av TV 2-flaggskipet «Hver gang vi møtes» på norske skjermer. Tidligere har store norske artister som Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Lene Marlin, Kurt Nilsen, Anita Skorgan, Bjarne Brøndbo og Inger Lise Rypdal vært med i programmet. Nå kan vi avsløre hvilke syv artister som skal bryne seg på hverandres låter i den kommende sesongen av programmet.

Et lite stykke utenfor Moss, på Kjærnes Gård, har de syv artistene innlosjert seg for å spille inn den femte sesongen av TV 2s «Hver gang vi møtes» - og nå får vi møte årets artister for første gang. Wenche Myhre, Jørn Hoel, Henning Kvitnes, Unni Wilhelmsen, Ravi, Eva Weel Skram og Admiral P er de som skal underholde TV-seerne på lørdagskveldene etter jul.

– Jeg gleder meg veldig til å sitte på bordenden, og få servert alt jeg har hatt i sekken som nå pakkes opp og vises frem i ny form, sier Myhre.

Høydepunkt fra «Hver gang vi møtes» - sesong 4

To rappere

For det er jo det programmet går ut på - artister fra ulike tiår og ulike sjangere skal tolke og lage egne versjoner av de andres låter, og det har vist seg å være lukrativt. Vinnis versjon av Halvdan Sivertsens «Sommerfuggel i vinterland» i den første sesongen av programmet ble en kjempehit - det samme gjelder OnklPs tolkning av Inger Lise Rypdal-hiten fra 196, «Fru Johnsen».

– Dette er tredje gangen jeg blir spurt om å være med i programmet. Grunnen til at jeg sa ja denne gangen var at OnklP snakket med meg om det, og sa at det ikke var så ille. At det faktisk var ganske hyggelig. Og så vil jeg vise folk at jeg kan gjøre noe nytt med låtene deres, sier Admiral P.

Ravi håper at de andre lager en ny vri på «Ås to i Osjlo» fra 2006 - og kanskje hans nyeste singel som han laget med Jo Nesbø.

– Jeg vet ikke helt hvorfor, men den kan være en fin låt å covre. Den siste singelen er også med. Wenche går rundt og sier «Årner sæ» hele tiden, så kanskje tyder det på at hun velger den? Eller så er det bare fordi vi er i Østfold, ler 39-åringen.

Les også: VG anmelder «Hver gang vi møtes»-albumet

Som første skoledag

Den som er mest spent er kanskje Weel Skram, som i forkant av innspillingen sier at det føles som første skoledag.

– Det føles litt som det gjorde da jeg flyttet hjemmefra da jeg var 15. Litt som første skoledag, når du dukker opp for første gang. Du kjenner ingen, og alt er nytt. Det er spennende, for jeg merker at det er lenge siden jeg har hatt den følelsen, sier hun. Hun forteller videre at hun gleder seg veldig til å finne ut hvilke av hennes låter de andre har valgt å tolke.

– Jeg er veldig spent på hvilke låter de andre velger, men mest spent på å høre hvordan de har gjort det. Det er jo bra artister, så jeg vet det blir bra. Men det er også veldig forskjellige artister – så det blir veldig spennende å se hvordan resultatet blir.

Unni Wilhelmsen gleder seg hun også - hun bare håper at det vil gå på skinner.

– Det kommer en tid hvor noe skjer. Teknikken streiker eller at stemmen ryker. Jeg har ikke pleid å drite meg ut, så vi får håpe på at dette ikke blir første gang. Det er noe med det at det er så lite og intimt. Jeg håper at dette ikke er den gangen jeg går på trynet, ler hun.

– Det er deilig at ingen skal bli stemt ut! Konkurransemomentet er ikke til stede, og det er rom for å kose seg og heller dele gode minner og god musikk, sier Jørn Hoel.

Løs krone, og sprengt blodkar

Henning Kvitnes har nok årets største låtkatalog, og han tror det kan bli en utfordring for de andre. Men de skal imidlertid ikke være bekymret for å leke litt med Kvitnes' sine låter.

– Med mine ting får de gjøre akkurat det de vil. Det er jo også noen hundre å velge mellom, ler han.

Selv gleder han seg til å gå løs på rapperne. Det er ifølge ham selv ofte gode tekster i rap-låter.

Hard jobbing vil det bli for de syv artistene, men først har de et par dager hvor de kan slappe litt av og bli kjent. Det gikk ikke helt som planlagt for Jørn Hoel.

– Det første som skjedde når jeg fikk slappet av rett før innspilling er at det løsnet en krone i munnen. Jeg så ut som lillebroren til Oluf, sier han og rister på hodet. Han fortsetter:

– Det var helt jævlig. Men jeg fikk dratt tannlegen opp på beina, og satt krona på plass igjen. Men jeg våknet jo samme dagen uten stemme, så jeg måtte rett fra tannlegen til Volvat. Og mandag hadde plutselig et blodkar i øyet sprengt. Det er vel på tide å slappe av, ler han.

Så du denne? OnklPs kveld i HGVM: – Sesongens beste kveld hittil

Her er årets deltakere:

Wenche Myhre (68)

Myhre fikk sin første platekontrakt på 13-årsdagen etter at hun vant en talentkonkurranse i 1960, og har siden gitt ut en rekke sanger på norsk, dansk, tysk og svensk. Blant hennes største hits finner du «Du og jeg og vi to og mange flere», «66 år» og «Vi lever» - i tillegg til at hun har spilt inn en rekke barnelåter som «Dyrene i Afrika», «Gøy på landet» og «Hart du hørt historien om de tre små fisk».

Hun ble tildelt hedersprisen under Spellemannprisen 2003 for sin innsats som artist i Norge og utlandet gjennom 50 år.

Jørn Hoel (58)

Hoel begynte sin artistkarriere ved å spille i lokale grupper med Steinar Albrigtsen på 1970-tallet. Han ga ut sitt første album, «Ubarbert», i 1982, og siden har han gitt ut 15 album. Det store gjennombruddet kom med albumet «Varme ut av is», som huset låtene «Har en drøm» og «Ei hand å holde i». Hoel ble kåret til Årets spellemann for dette albumet under utdelingen det samme året.

Hoel har de siste årene markert seg som et TV-fjes i en rekke program, mye av det reality. 58-åringen har blant annet deltatt i «4 stjerners middag», «Det store korslaget», «The Hit» og «Stjernekamp».

Unni Wilhelmsen (44)

Wilhelmsen slo gjennom i 1996 med debutalbumet «To Whom It May Concern», og ble med det en viktig formidler av visepreget popmusikk, såkalt singer/songwriter, i Norge. 44-åringen driver også et eget plateselskap, St. Cecilia Music, som kun utgir hennes egen musikk. Wilhelmsen står bak låter som «Won't Go Near You Again», «Anything 'Bout June» og «This Means U To Me Now».

I 2013 ble hun medlem av Di Derre. Hun overtok plassen etter Knut Nesbø, som døde tidligere samme år. Hun har fortsatt som deres faste gitarist, og gjennomfører hvert år et antall konserter med dem.

Henning Kvitnes (57)

I 1978 debuterte Kvitnes somfrontfigur i The Ice Cream Band, som senere byttet navn til The Young Lords. Han platedebuterte med «Same Shit - New Wrapping» i 1980, og har gitt ut 26 album siden debuten for 35 år siden. I låtkatalogen de andre artistene skal bryne seg på finner du låter som «Evig eies (kun et dårlig rykte)», «Na, na, na ... i himmelen inn», «Sånne som oss» og engelske titler som «Games People Play» og «Games People Play».

Hans siste album, «Jada, vi elsker», kom i fjor go fikk en firer på terningen av VGs anmelder.

Eva Weel Skram (29)

29-åringen er sanger og låtskriver i den norske duoen Eva & The Heartmaker sammen med gitaristektemannen Thomas Stenersen (31). Weel Skram ble først et kjent ansikt gjennom deltakelsen i «Idol» for ti år siden - hvor hun ble nummer seks. Året etter ga Eva & The Heartmaker ut debutlabumet «Behind Golden Frames», og siden har de kommet tre album. Parets siste album, «Traces of You» kom i 2013, og huset hitlåter som tittelsporet, «Joanna» og «Calling You». Gruppens største hit hittil er «Gone In A Flash» fra deres tredje album «Dominoes».

Admiral P (33)

Zambia-fødte Philip Boardman er bedre kjent under artistnavnet Admiral P, og han ble kjent med låten «Spinnvill» i 2012. Siden har han sluppet hitlåter som «Snakke Litt», «Kallenavn» og «Engel». Sistnevnte vant han Spellemannsprisen for i 2014 - den ble nemlig kåret til årets hit. Admiral P har sluppet fire album/EP-er siden 2008, det siste, «Summer Drop EP», kom i 2013. De siste årene har han samarbeidet med blant andre Mira Craig, OnklP, Nico D, Eben og Kaveh. Debutalbumet «Selvtillit & tro» kom i 2014.

Ravi (39)

Ivar Christian Johansen, eller Ravi som han kaller seg, startet karrieren i 1994 da han startet bandet Jaga Jazzist med Martin Horntveth. Han spilte keyboard i en rekke band etter det, blant annet Briskeby, før han for alvor ble kjent som rapper gjennom sangen «Utadæsjælopplevelse» i 2002, som ble en stor hit. Senere fulgte hiter som «Dødsøt», «E-Ore» og «Tsjeriåu» med DJ Løv, eller Anders Løvlie, som han egentlig heter.

Han har også figurert som programleder for en rekke TV-konsepter. I 2010 ledet han «X Factor» med Guri Solberg, og året etter ledet han «Idol» på TV 2.

Her kan du lese mer om